Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLJEDICA TOPLINSKOG VALA

VIDEO Vatreni zid približava se milijunskom gradu u Argentini, evakuirano više desetaka ljudi

A view shows a wildfire, that has forced the evacuation of residents, in Villa Carlos Paz
Foto: Stringer/REUTERS
1/2
11.10.2023.
u 15:20

Prema informacijama argentinske Nacionalne službe za upravljanje požarima, u utorak u regiji bilo je aktivno pet šumskih požara.

Šumski požari zahvatili su središnju pokrajinu Cordoba u Argentini zbog čega su deseci ljudi evakuirani iz svojih domova u utorak navečer. Požari su nastali kao posljedica intenzivnog toplinskog vala, prenosi AP News.

Na intervenciji je sudjelovalo ukupno 960 vatrogasaca s osam protupožarnih zrakoplova i dva helikoptera. Postojale su nade da će obilne kiše koje su padale u utorak navečer i srijedu rano ujutro pomoći u smirivanju požara koji se pak počeo širiti kao posljedica jakog vjetra. "Pozivam stanovništvo da poštuje upute vatrogasaca i vlasti koji rade u pogođenim područjima", napisao je guverner Cordobe Juan Schiaretti na društvenim mrežama.

POVEZANI ČLANCI:

Prema informacijama argentinske Nacionalne službe za upravljanje požarima u utorak u regiji bilo je aktivno pet šumskih požara. Ulises Xarate (27) optužen je da je u ponedjeljak poslijepodne podmetnuo požar u području u blizini grada Villa Carlos Paz u pokrajinskoj regiji Punilla, prema lokalnim medijima pozivajući se na tužiteljicu Jorgelinu Gómez.

Xarate je navodno rekao policiji da je zapalio logorsku vatru kako bi skuhao kavu i izgubio kontrolu nad plamenom zbog jakog vjetra. Pokrajinska vlada priopćila je da je poslala kamione s pitkom vodom, hranom, madracima i dekama u pogođena područja. "Tražimo da se poduzmu najveće mjere prevencije jer su vremenski uvjeti nepovoljni", napisali su na društvenim mrežama vlada Cordobe i ministar sigurnosti Julián López.

POVEZANI ČLANCI:

VIDEO: Požar u Argentini

Komentara 3

V0
Vlaskoulicanec4.0
16:44 11.10.2023.

Kako nehatom izazvan požar može biti posljedica klimatskih promjena???

Avatar Jopa
Jopa
16:29 11.10.2023.

Ekoteroristi već nekoliko godina pale požare po svijetu kako bi radili za svoje ekofašističke agende. Prije nekoliko godina bi mislio da su to teorije zavjere međutim tijekom zadnjih godina su izbili nevjerojatno veliki požari na stotine mjesta odjednom i jasno je da je to bratska agenda sa egendom plandemije. Krajnji cilj je da će nam likovi koji stoje iza toga ponuditi neka svoja riješenja... možete misliti kakva riješenja.

ŠA
Šaraf
20:04 11.10.2023.

99% požara je podmetnuto to se i dokazalo ali se poslje o tome nije pričalo prva vijest je naj važnija .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije