Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OGLASILA SE POLICIJA

Šok u Osijeku: Petarda eksplodirala djetetu u šaci, hoće li biti podignuta prijava protiv roditelja?

Foto: Screenshot
1/2
31.12.2023.
u 16:43

Sinoć je dijete od 13 godina zadobilo teške ozljede šake nakon što mu je petarda eksplodirala prilikom nestručnog rukovanja pirotehničkim sredstvima. PU osječko-baranjska apelira na odgovornost roditelja u vezi s upotrebom pirotehnike radi potencijalno ozbiljnih ozljeda.

Osječko-baranjska policija iznijela je nove detalje oko stradavanja djeteta od petarde. "Noćas oko 23 sata zaprimili smo dojavu Centra 112 da je u vikend naselju kod mjesta Ladimirevci prilikom nestručnog rukovanja pirotehničkim sredstvima djetetu eksplodirala petarda u ruci uslijed čega je došlo do ozljede šake. Dijete je hitno prevezeno u KBC Osijek, gdje su mu utvrđene teške ozljede. Slijedi daljnji rad na utvrđivanju svih okolnosti ovog događaja" izjavila je Kristina Vukojević Rac, policijska službenica za odnose s javnošću PU osječko-baranjske.

"Petarde nisu igračka. Apeliramo na roditelje da budu odgovorni i upoznaju djecu s opasnostima od pirotehnike jer ozljede mogu ostaviti ozbiljne posljedice" dodala je. Još uvijek nije podnesena prijava protiv roditelja ili drugih odraslih osoba zbog stradavanja djeteta na području Ladimirevaca jer se sve okolnosti tog događaja još uvijek utvrđuju. 

Kako doznajemo, ozlijeđeno dijete u dobi je od 13 godina. Zakon, pak, kaže kako su roditelji i zakonski zastupnici koji omoguće uporabu pirotehničkih sredstava djeci mlađoj od 14 godina prekršajno odgovorni i prijeti im novčana kazna u iznosu do 390 eura. Na vikendici je, doznajemo, bilo više djece približno istog uzrasta koji su zajedno slavili Novu godinu, no nisu bili sami.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije