Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'OVO JE KRŠENJE USTAVA'

Anušić: 'Sjećam se Milanovića dok sam bio načelnik općine Antunovac, nemilice smo kumili i molili...'

Zagreb: Zoran Milanovi? sudjelovao na proslavi 32. obljetnice osnutka Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/8
15.03.2024.
u 21:34

"Ovo što se prije dva, tri sata pojavilo u medijima je klasično kršenje Ustava i zakona, i to od predsjednika države", poručio je, među ostalim, ministar obrane.

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić na 34. obljetnici HDZ-a u Vukovarsko-srijemskoj županiji komentirao je kandidaturu Zorana Milanovića na parlamentarnim izborima.

"Vi i mi smo krila HDZ-a i Hrvatske. Četvrta i peta te deveta i deseta izborna jedinica ne smiju ostvariti loš rezultat. Vrlo je bitno da i mi i vi odradimo ovaj posao kako se to od nas i očekuje. Siguran sam da ćemo napraviti odličan rezultat. U tih mjesec dana možemo učiniti jako puno za interes HDZ-a i Hrvatske u cjelini", rekao je Anušić, a prenosi N1.

"Ovo što se prije dva, tri sata pojavilo u medijima je klasično kršenje Ustava i zakona, i to od predsjednika države. Sjećam se Milanovića kao premijera dok sam bio načelnik općine Antunovac. Nemilice smo kumili i molili da nas se ne stavi u zajedničku statističku jedinicu sa Zagrebom jer ćemo izgubiti milijarde europskog novca, a upravo to je napravio. Moramo se konsolidirati da ponovno pobijedimo", zaključio je Anušić.

Podsjetimo, predsjednik Republike Zoran Milanović objavio je u petak na Facebooku da će ostavku na mjesto predsjednika Hrvatske dati nakon parlamentarnih izbora, na kojima će se natjecati kao nestranački kandidat na listi SDP-a te da je uvjeren u pobjedu. 

VEZANI ČLANCI:

"Odlučio sam kandidirati se kao neovisni i nestranački kandidat na listi SDP-a na izborima za Hrvatski sabor koji će se održati 17. travnja ove godine. Nakon izborne pobjede, u koju sam siguran, odstupit ću sa svoje dužnosti predsjednika Republike i uz potporu nove većine u Hrvatskome saboru preuzeti odgovornost za vođenje Vlade Republike Hrvatske", napisao je Milanović na Facebook stranici. "Do preuzimanja nove dužnosti, nastavljam obnašati svoju dužnost predsjednika Republike Hrvatske u skladu sa svojim ustavnim obvezama i dužnostima", dodao je.

Ranije danas predsjednik Republike Milanović raspisao je parlamentarne izbore za srijedu, 17. travnja. Nešto kasnije na konferenciji za novinare predsjednika SDP-a Peđe Grbina predsjednik Republike Milanović najavio je da će biti kandidat SDP-a za predsjednika Vlade na parlamentarnim izborima te će biti nositelj liste u 1. izbornoj jedinici.

GALERIJA Pogledajte fotografije trenutka kada je Milanović potpuno šokirao zemlju

Zagreb: Zoran Milanovi? sudjelovao na proslavi 32. obljetnice osnutka Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva
1/15

Komentara 7

GO
goran2hr
23:41 15.03.2024.

Do Ustavng suda ionako ne držim previše, jer u njega su instalirani drugoligaši iz HDZ-a i SDP-a, a u principu donose odluke na štetu hrvatskog naroda. Pa bila tema pobačaj, onemogućavanje nerodnih referenduma i tsl., oni su uvijek predvidljivi. Predsjednik Tuđman bio je nositelj svih HDZ lista, pa to onda nije bio problem. A ionako ne mislim glasati niti za HDZ, niti SDP ili Možemo, pa mi je svejedno kada se oni nešto međusobno "češkaju".

PA
pajokola1
07:57 16.03.2024.

Pa neka se kandidirao, šta ima veze, donijet će još nešto glasova oporbi ali to neće biti presudno, osobno ću glasati za stranku umirovljenika jer sam umirovljenik i mislim da bi umirovljenici da su pametni svi trebali glasati za umirovljenike bez obzira kojoj političkoj struji pripadaju, jer što više saborskih mandata dobiju to će biti poželjnija udavača onome tko bude sastavljao većinu i vladu . I stranka umirovljenika ne smije biti nikad u oprobi ,uvijek uz vladajuće ali za svoje dizanje ruke tražiti veće mirovine itd...Pogledajte samo kako Pupovac vješto koristi svoje ruke , to je obrazac po kojem i stranka umirovljenika treba raditi.

ŠK
škarnicl
14:41 16.03.2024.

Minsitre, hvala za sve što ste napravili za hr u domovinskom ratu, sada ste na žalost na pogrešnoj strani. Strani korupcije, kriminala i nemorala...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije