Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MINISTAR OBRANE U BRODOSPLITU

Anušić se sastao s Debeljakom: 'Nastavljamo s projektom izgradnje ophodnih brodova'

Split: Izjave za medije nakon zajedničkog sastanka Ivana Anušića i Tomislava Debeljaka
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/3
28.11.2023.
u 13:46

Već ovaj tjedan i idući tjedan nastavljamo s pregovorima i cijelim projektom prema njegovoj realizaciji, izjavio je Anušić

Ministar obrane Ivan Anušić u utorak se u splitskom škveru sastao s predsjednikom Uprave Brodosplita Tomislavom Debeljakom. Tema razgovora bili su obalni ophodni brodovi ugovoreni još 2014. godine. Od pet naručenih, isporučen je samo jedan.

- Drago mi je da sam danas bio na sastanku s gospodinom Debeljakom. Naš prvi sastanak, a tema su bili obalni ophodni brodovi i završetak istih ti brodova prošao u vrlo afirmativnom tonu. Zaključili smo daljnje komunikacije  i daljnje sastanke i koordinacije i nastavak realizacije tog velikog projekta. U ovom trenutku to je sve što vam mogu reći. U svakom slučaju nastavljamo s projektom izgradnje obalnih ophodnih brodova. Sastanak je bio više nego afirmativan. Zajednički nam je cilj dovršiti  taj projekt. U ovom trenutku na raspolaganju u komunikaciji je cijela tvrtka Brodosplit i grupacija DIV i gospodin Debeljak s kojim smo imali više nego konkretan i kvalitetan sastanak  - rekao je Anušić. Na pitanje koliko još novca Brodosplit traži odgovorio je kako je prerano govoriti.

- Otvoreni su komunikacijski kanali, želja i volja postoji s obje strane da se projekt završi. Službe koje su za to zadužene će sjesti i dalje  pregovarati. Već ovaj tjedan i idući tjedan nastavljamo s pregovorima i cijelim projektom prema njegovoj realizaciji – izjavio je Anušić. Na pitanje za komentar što se Brodosplit upisao kao vlasnik brodova koje je država platila je rekao da u ovom trenutku neće odgovoriti. Novinarima se obratio i Debeljak.

- Iznimna mi je čast da konačno sjednemo zajedno, sastanak je bio toliko.... u nekoliko sam se navrata naježio zato što prvi put imamo jedan razgovor na korist Hrvatske, na korist našeg obrambenog sustava, Sve skupa, što se tiče nas, kao Brodosplita, pred cijelim narodom kažem da ćemo svi skupa dati sve da što prije, što kvalitetnije što brže i što jeftinije napravimo brodove. Jako pozitivno i svi smo skupa sretni da konačno završimo te brodove – rekao je Tomislav Debeljak.

POVEZANI ČLANCI:

Na pitanja nije odgovarao, a Anušić je pojasnio kako mu je dolazak u Split i rješavanje problema obalnih brodova jedan od prvih zadataka kojih se kao ministar dohvatio.

- Iz tog razloga svima nam je u interesu, tu nema nikakvih dilema, das e taj projekt nastavi i završi. To je ključno i bitno. Znam da je interes javnosti velik, ali projekt je kompleksan. Od 2014. godine traje, trebao je biti dovršen 2018., a danas je 2023. godina. Ne mogu, a ni gospodin Debeljak ne može odgovarati na ad-hoc pitanja i s nogu. Kako bude vrijeme protjecalo, a vrlo brzo krećemo s konkretnim razgovorima i temama bit ćete izviješteni na pravi način i u pravo vrijeme – poručio je Anušić.

>> VIDEO Anušić: Nije me iznenadilo što sam bio premijerov izbor


 

Komentara 3

AL
alkemičar
19:20 28.11.2023.

Debeljaku dati novac da napravi vojne brodove je isto kao da zapalite taj novac ili ga bacite u smece. Taj nesposobni lik spiskat ce svu lovu i nece napraviti ni jedan jedini brod. Nakon svih silnih afera s brodosplitom i debeljakom na celu koji je zamracio silne milijarde kuna naseg novca, anusic ce mu dat opet posao s drzavom vrijedan milijune al ovog puta eura takoder naseg novca. Tom liku je mjesto u zatvoru zbog silnih pronevjera i gospodarskog kriminala, a on mu daje vrijedne multi milijunske poslove s drzavom! Ovog nema nigdje. Taj posao se treba povjeriti sigurnom i ozbiljnom brodogradilistu u Hrvatskoj tipa 3.maj koje je sposobno u ugovorenom roku isporuciti te brodove.

ST
StariSokol
14:44 28.11.2023.

Dobar je ovaj novi ministar. Koliko sam ja razumio dati će Debeljaku novaca koliko treba a ne koliko brodovi vrijede. Više bi za državu vrijedilo da se to brodogradilište prodalo u staro željezo nego svako malo ubrizgavati novčane pomoči.

ST
sttipe
14:11 28.11.2023.

Podmazat će Debeljaka, OPET... Solinsku Širinu će držat dok god može ucijenjivati državu, da mu da još našeg novca, koji će vjerovatno podijeliti s onima koji mu ga daju... A Širina je generator prometnog kolapsa cile županije!! Umisto penala, dobit će novce dvaput..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije