Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTPREDSJEDNIK VLADE NA VEČERNJAKOVOJ DOMOVNICI:

Anušić: Moj pogled na hrvatsko iseljeništvo uvijek je isti i uvijek sa snažnim osjećajem uvažavanja

Ivan Anušić na svečanoj dodjeli Večernjakovih domovnica
Foto: Zvonko Bosnić
1/9
02.03.2024.
u 21:11

Ministar je istaknuo kako, Hrvati, gdje god u svijetu odlučili živjeti i koliko god se generacija hrvatskih iseljenika rodilo u iseljeništvu, uvijek imaju izraženu sponu sa svojom Domovinom.  - S Hrvatima izvan Domovine, i kad sam bio župan i sad kao ministar,  nastojim uvijek imati kontakt - poručio je Anušić

U Bad Homburgu se održava dodjela nagrada Večernjakova domovnica 2024.  dobitnicima koji za koje su čitatelji i žiri Večernjeg lista i Fenix-magazina glasovali  u ovogodišnjem 18. po redu izboru za najpopularnije Hrvate u iseljeništvu u kategorijama sporta, glazbe, glume i showbizza.  Pozornost večeri je na dobitnicima popularne Domovnice, a među brojnim visokim gostima je i  potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić, koji je u Bad Homburgu stigao i kao izaslanik hrvatskog premijera Andreja Plenkovića. 

Ministar je kazao kako je lijepo ponovno biti na Večernjakovoj domovnici, tradicionalnoj dodjeli nagrada najpopularnijim i najuspješnijim hrvatskim iseljenicima.  - Već sam i ja pomalo postao gost koji tradicionalno dolazi na ovu manifestaciju, ovaj put kao potpredsjednik Vlade i ministar obrane. Iako u drugoj ulozi, moj pogled na hrvatsko iseljeništvo uvijek je isti i uvijek sa snažnim osjećajem uvažavanja, rekao je ministar Anušić. 

Foto: Zvonko Bosnić

Ministar je istaknuo kako, Hrvati, gdje god u svijetu odlučili živjeti i koliko god se generacija hrvatskih iseljenika rodilo u iseljeništvu, uvijek imaju izraženu sponu sa svojom Domovinom.  - S Hrvatima izvan Domovine, i kad sam bio župan i sad kao ministar,  nastojim uvijek imati kontakt - važno je što vi činite za svoju rodnu zemlju, kako je predstavljate u svijetu i kako možete pomoći u dodatnom razvoju Hrvatske, ali i što mi u Hrvatskoj možemo učiniti za vas.

Večernjakova domovnica prilika je za razgovore, upoznavanja, stvaranje mreže poznanstava  - što su uvijek dobri mostovi između Domovine i iseljeništva, kazao je Anušić.  Anušić ističe kako je Večernji list novina  duge i bogate tradicije, Večernjaku se vjeruje i tim je veći značaj Večernjakove domovnice kao nagrade.  

POVEZANI ČLANCI:

- Hrvatska Vlada u svojim politikama i odlukama ne zaboravlja hrvatsko iseljeništvo, dapače radi se na programima da se dio onih koji su iselili iz Hrvatske, bili oni Hrvati koji su odselili nedavno ili oni koji su rođeni u iseljeništvu, ipak vrate u svoju Domovinu. Demografija je veliki problem, ne samo Hrvatske, i potrebno je poduzeti sve da se othrvamo tim negativnim demografskim trendovima. 

FOTOGALERIJA Pogledajte tko je sve od uzvanika stigao na Večernjakovu domovnicu

Ivan Anušić na svečanoj dodjeli Večernjakovih domovnica
1/46

Hrvatsku činimo i činit ćemo sve privlačnijom za život, u prilog tome ide i povijesno povećanje plaća za 240.000 zaposlenih u državnim i javnim službama, prvo povećanje koeficijenata od 2008.godine svim djelatnim vojnim osobama, ulazak u eurozonu, Schengen, kontinuirana modernizacija Oružanih snaga….Prenio sam samo dio onoga što Vlada čini, a vas sve pozivam u Hrvatsku da se i osobno dođete uvjeriti u pomake koje smo učinili. Želim vam da ugodno provedete ovu večer dodjele nagrada, a svim nagrađenima čestitam na uspjehu, rekao je ministar Anušić.

FOTOGALERIJA Dodjela Večernjakove domovnice 2024.

Ivan Anušić na svečanoj dodjeli Večernjakovih domovnica
1/22

Komentara 7

Avatar kloštar
kloštar
07:06 03.03.2024.

Sjetio se dijaspore prije glasovanja za dobijenje glasova, hahahahaha!

Avatar Tomislav_Šubić
Tomislav_Šubić
07:26 03.03.2024.

Omogućite hrvatskoj dijaspori elektroničko glasovanje! Više zastupnika imaju oni koji su rušili hrvatsku državu od raseljenih Hrvata.

BE
belak
08:01 03.03.2024.

evo ih, krenuli su " na nas ", sada nas i vole, jer smo pred izborima. inace smo ( u HR ) stoka zistnog zuba. nitko nas ne .... cekamo za informaciju 2-3 tjedna, za gradjevnu dozvolu ( sve 10000 % u redu !) do 3,5 godine. HDZ - vac/oka, posalje teklica da javi da je dozvola gotova i da je investitor dodje osobno podici, a to znaci omotnica sa najmanje € 5.000,00 , u protivnom previdjela je neki nedostatak... "Peruanac!, mama i tata Hrvati, cekamo 4 godine na drzavljanstvo, 5 djece, svi inz., lijecnici .... Tko to kroji politiku, pupovac, mesic, onaj oznas sa Ugljena... ili komunisticki gojenci, sa dva brda...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije