Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sveti izvan zelina

Antonio probudio obitelj i od vatre im spasio život

izgorijela kuća (1)
Foto: Željko Hladika/PIXSELL
1/4
01.02.2011.
u 11:15

Djevojčica Marija zadobila je opekline na 15 posto tijela te je operirana, a u Klaićevoj bolnici slijedi joj još jedan operativni zahvat

Petero djece spavalo je u obiteljskoj kući u Blaževdolu kod Sv. Ivana Zeline, kad ju je jučer oko dva sata ujutro progutala vatra. Jedanaestogodišnja Marija zadobila je opekline prvog, drugog i trećeg stupnja na 15 posto tijela.

Htjela sama gasiti

Odmah je operirana u Klaićevoj bolnici, a danas je čeka još jedna operacija. Nevjenčani par Snježana Kovačević i Pavo Lugina, te ostalo četvero djece na sreću, izvukli su se na vrijeme i prošli bez ozljeda.

Uzrok požara, koji je prvo zahvatio spavaću sobu koju je grijala peć na drva, a potom i ostatak kuće, još se utvrđuje. U prijepodnevnim satima trajao je, naime, očevid.

Vatra je usred noći prvo probudila najstarije dijete, 17-godišnjeg srednjoškolca Antonija. Kad je vidio što se događa, izvukao je mlađu, ozlijeđenu sestru Mariju s kojom je spavao u sobi i time joj spasio život, a potom je probudio i ostale ukućane.

– Antonio je počeo vikati: Mama, mama, odi brzo van! Htjela sam baciti deku na plamen, ali mi Antonio nije dao nego me uzeo za ruku i izvukao iz kuće, kao i malene – priča Snježana, dok u ruci drži 6-mjesečnu djevojčicu, a oko nje se igraju i trogodišnji sin i njegova godinu dana mlađa sestra.

Iako su vatrogasci brzo stigli na mjesto događaja, obitelj je ostala bez ičega, sa sobom su uspjeli ponijeti tek neke osobne dokumente.

Pomoć sa svih strana

Izgorjele su sve tri sobe i kuhinja, jedino je kupaonica koliko-toliko ostala cijela. Snježani, još uvijek u šoku od događaja, najgore je kad se sjeti da je mogla izgubiti dijete. Obitelj još ne zna gdje će prenoćiti ove noći, ali uzdaju se u rođake i dobre susjede od kojih su već primili pomoć.

Lokalna vlast obećala im je pak sanirati krov kuće, a pomoć im nude i vatrogasci, lokalna župa i Crveni križ.

U mjesto Blaževdol, odnosno Fučkane, obitelj se preselila prije tri godine iz zagrebačkog naselja Kozari boka, i to nakon što im je Snježanina majka prepisala staru kuću u mjestu.

I do sada su teško živjeli. Snježana Kovačević, tekstilna radnica, je na porodiljnom dopustu, dok Pavo, po struci vozač, zadnje dvije godine, priča Snježana, ne može pronaći posao.

Antonio je pak član DVD-a Blaževdol, no požar, kaže, nije mogao pomoći gasiti jer još nije položio ispit.

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
12:17 01.02.2011.

Strasno Strasno. Sta reci drugo!

VA
vatra
12:11 01.02.2011.

uvijek sirotinja naj*** čekamo broj žirca za pomoć

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije