Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POMOZIMO Djevojčici s naslonjenom glavom iz Prve sportske kladionice 100.000 kuna

Antonija: Medeka ću zvati Štedo, a na operaciju idem

curica-txt.jpg
Foto: Marko Prpić
01.10.2008.
u 16:46

Sretna sam, hvala vam - sramežljivo je rekla mala Antonija gledajući velikim plavim očima ogromnog medu, punu košaru slatkiša i prekrasan omot koji su joj dali 'dobri stičeki’ u Prvoj sportskoj kladionici. U omotu bila je igrica, i to ružičasta, Antonija najljepša boja! Kao i Antonija uzbuđena je bila i njezina majka Božica Sever, koju su pozvali u sjedište te tvrtke radi donacije većeg iznosa za operaciju kojom će se djevojčici podići glava.

Predsjednik uprave Mirko Lulić te vlasnici Renato Išpan i Goran Krivić majci Božici darovali su ček ispisan na 100.000 kuna.
- Hvala vam, ne znam što bih drugo mogla! Mogu vam jedino od srca zahvaliti - jedva je od uzbuđenja progovorila Božica koja se tako velikom iznosu ipak nije nadala.

Fali još 160.000 kuna
- Mi često sudjelujemo u humanitarnim akcijama, no one nisu uvijek medijski popraćene, a i ovaj put motiv nam je izrazito humanitaran. Jednostavno, dirnula nas je priča o Antoniji i želimo joj pomoći - kazao nam je direktor Lulić.

Dok se majka Božica pokušavala sabrati, 'dobri stričeki’ u Prvoj sportskoj kladinici s Antonijom su pokušali pokrenuti igrice, zanimali se kako će se zvati medo, a na kraju su se toliko sprijateljili da su joj se svi potpisali na gips koji mora nositi do 20. listopada.

Prije polaska u Zagreb Božica je otišla u Samoborsku banku, gdje Antonija ima račun za operaciju u Švicarskoj. Na njezinu računu, broj: 2403009-3171000293, u 10.30 sati bilo 239.211,18 kuna. S donacijom Prve sportske kladionice skupljeno je 339.211 kuna i za Antoniju operaciju nedostaje još 160.000 kuna.

Uspjet ćemo
- U petak, kad je objavljen drugi tekst, uplaćeno je gotovo 30.000 kuna, i svaki dan sjedne novac. Zovu me ljudi iz Dalmacije, Varaždina, Mostara... Bila sam na dnu sve dok niste došli vi iz Večernjaka. Sada sam sigurna da ćemo uspjeti! Pogledajte, Goran Prgin uplatio je 10.000 kuna, Mario Bošnjak je uplatio eure pa su u banci Antoniji otvorili i devizni račun, koliko je tu poduzeća, pojedinaca - pokazuje Božica izvode iz banke i svima zahvaljuje jedva se suzdržavši da ne zaplače.

Brojne pozive primamo i mi. Vlasnica tvrtke Obdan iz Zagreba, Vera Bartolin tri je dana s pomoćnicom slala naš tekst faksovima i mailom na brojne adrese s pozivom da pomognu Antoniji. Striček Fred, knjižničar u Svetom Križu Začretju, ponudio se da nas doveze u Zagreb, a općinski auto ustupio je načelnik Ivan Kranjčić.


Mama je sva izvan sebe

- Oprostite mojoj mami, ona je sva izvan sebe - u povjerenju nam je kazala u autu Antonija shvativši da je mama uzbuđenija od nje. A Antonija je bila uzbuđena i zbog McDonald’s, kamo ju je odveo striček Fred. I zbog mede s kojim se igrala i nazvala ga Štedo. Povjerila nam je i da se ne boji operacije “jer je hrabra”.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije