Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas U VEČERNJEM

Ante Ramljak – U njegovim je rukama sudbina Agrokora, ali i Vlade

naslovnica 11.4
Foto: VL
11.04.2017.
u 00:07

Borba za spašavanje Agrokora tek počinje.

Nakon što je Vlada predložila Antu Ramljaka za povjerenika u slučaju Agrokor, a u kratkom vremenu potvrdio i Sud, borba za spašavanje koncerna tek počinje. Odblokirani su računi svih Agrokorovih tvrtki, a banke su pripremile 150 milijuna eura za podmirenje hitnih obveza, među kojima su prije svega plaće za zaposlenike i obveze prema malim dobavljačima. Postignut je, ali ne i završen dogovor s dobavljačima, prema kojem dobavljači ipak ne bi morali platiti dug Agrokora po regresnim mjenicama.

Formirat će se vjerovničko vijeće koje čine dva predstavnika banaka – jedne strane i jedne domaće, dva predstavnika dobavljača – malog i velikog, te predstavnik PIK obveznice. Zatim slijedi formiranje savjetodavnog tijela, imena čijih članova bi trebala biti poznata za nekoliko dana. Među domaćim savjetnicima najvjerojatnije će se naći ime Branimira Bricelja, koji se je tijekom nedjelje pojavio kao i kandidat za povjerenika, no od te funkcije je i sam odustao.

>>Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od utorka, a evo što još donosimo...

>>Banke će u Agrokor ubaciti dodatnih 150 milijuna eura za likvidnost

>>Alvarez će morati ponovno dati ponudu za restrukturiranje

>>Ramljak kao dragovoljac javio se za proboj u Vukovar

>>Hasanbegović: Nina Obuljen nezakonito ruši kulturna vijeća

>>Ekskluzivno mjere za demografiju: Darovat ćemo kuće i zemlju u Lici i Slavoniji

>> Ekonomski institut: U prvom kvartalu BDP stagnira i bez pada Agrokora

>>I hrvatske tvrtke po uzoru na europske, počele smanjivati šećer u hrani

Foto: VLm

Ključne riječi

Komentara 27

Avatar TvojUjko
TvojUjko
21:31 10.04.2017.

U njegovim rukama može biti samo ako ima 46 milijardi kuna, sve ostalo je punjenje glupostima ovim ljudima koji nisu pobjegli iz RH

Avatar __MAX__
__MAX__
21:40 10.04.2017.

HDZ ne treba strahovati jer njegovo biracko tijelo je spremno glasati vojnickom disciplinom. Uprkost svim aferama oni su sve cvrsci zato sto su svi drugi odselili iz zemlje.

ZA
zakaria
22:17 10.04.2017.

Plati dobavljačima pa onda pričaj bla bla bla o "rukama". Ne vjerujem u uskrsnuće Agrokora.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije