Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izbori u osijeku

Ante Đapić će '90 posto' opet biti kandidat za gradonačelnika

anto đapić
Željko Hladika/Pixsell
22.01.2013.
u 11:39

Shvatio sam da svaki moj potez, poput povlačenja iz Sabora i iz javnih istupa, nije tumačen kao moja dobra volja da želim pripomoći stranci, nego kao slabost, kazao je Đapić

- Moje je aktiviranje u stranci, držim, u interesu HSP-a. Šteta je da budem po strani u stranačkom životu, velika šteta. I tu sam učinio veliku grešku - objasnio je počasni šef pravaša Anto Đapić svoj povratak u aktivnu politiku. Izgledi da će se ponovno boriti za fotelju osječkog gradonačelnika trenutno su, rekao je, 90 posto. U tolikom je postotku, naime, spreman izaći na izbore, no konačnu će odluku donijeti nakon zbora podružnice, zakazanog za drugu subotu. 

Aktiviranje je od njega, pojasnio je, zatražila osječka podružnica HSP-a. No, i on ima zahtjeve prema njoj.

- Ako ću preuzeti tu odgovornost, očekujem bezuvjetnu potporu u slobodi kreiranja kampanje, odabira kandidata za dogradonačelnike, u tome što ću govoriti. Znamo tko nam je protivnik. Vjerujem da možemo pobijediti - naveo je. Nikakvih prijepora, tvrdi nema, samo ne želi da se usred kampanje pojave nejasnoće. Puno se toga, kaže, promijenilo u godinu i pol otkako se povukao.

- Shvatio sam da svaki moj potez, poput povlačenja iz Sabora i iz javnih istupa, nije tumačen kao moja dobra volja da pripomognem stranci, nego kao moja slabost. Vrijeme je pokazalo da to nije bio dobar put. Čovjek uči dok je živ - poručio je. Stranačkih ambicija na nacionalnoj razini, nastavlja, nema. - Ali sam homo politicus i mislim da na lokalnoj razini mogu puno pomoći. Hoće li rezultat biti takav da bi aktivirao i neke daljne ambicije, pokazat će vrijeme - izjavio je. Aktualna vlast u Osijeku, na čelu s HDSSB-om, ne može, po Đapiću, dobiti prolaznu ocjenu ni za ponašanje ni za postignute rezultate.

- Njihovu su vlast obilježile svađe sa svim i svakim, političke čistke, vrijeđanja, prebacivanje odgovornosti, inat, prkos i pokušaj da se na stalnim sukobima dobiju politički poeni - smatra Đapić. Takva politika, dodao je, nije mogla iznjedriti ništa dobro za Osijek, kako bi se nastavio izgrađivati kao metropola istočne Hrvatske. - Nezaposlenost se povećala, a od socijalne osjetljivosti nije ni slovo ostalo. Samo su održavali hladni pogon jer se zna da onaj tko ništa ne radi, ne može ni pogriješiti - rekao je. Za HDDSB-ovu je vladavinu kazao i kako je \"bez vizije i znanja, s najjeftinijom propagandom\". Osvrnuo se i na razgovore Vlade RH s MMF-om. Dolazak MMF-a značio bi, ocjenjuje, i kraj Vlade. - Vlada koja kuca na vrata EU, ako ih Slovenija ne zatvori, ne smije sebi dopustiti dolazak MMF-a jer on dolazi u razbijena gospodarstva - zaključio je Đapić.

>>Anto Đapić: Nećemo dozvoliti da se od Vukovara stvori Belfast

Komentara 21

DU
Deleted user
14:34 22.01.2013.

Ja znam da gradonačelnik neće biti Đapić, a znam i da je to zadnji čavao u lijes HSP-a.

MA
macor
11:57 22.01.2013.

Ako ću preuzeti tu odgovornost, očekujem bezuvjetnu potporu u slobodi kreiranja kampanje, odabira kandidata za dogradonačelnike, u tome što ću govoriti DIKTATURA

MJ
mjoo
14:21 22.01.2013.

Sramotno je da covjek koji je od Osijeka napravio ruglo kao sto je slucaj sa Opatijskom ulicom,opet ima hrabrosti izaci na lokalne izbore kao kandidat za gradonacelnika....a jos sramotnije sto ce bit ljudi koji ce glasati z njega i opet ce vracati njegove dugove i kredite!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije