Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Deložacija

Ankica Ercegovac bosa i u pidžami prosvjedovala pred sudom

deložacija (1)
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/5
14.04.2011.
u 15:12

U utorak u 9 sati njezina je obitelj deložirana iz stana u kojemu su bespravno živjeli zadnjih 20 godina

- Ubojice! Ubojice, hoću umrijeti ovdje! Neka Jadranka Kosor zna da neće u Europu dok ovo ne riješi! Deložirali su me iz društvenog stana u kojem sam živjela 20 godina! Ubojice! - vikala je žena, bosih nogu, odjevena u pidžamu, sjedeći na stepenicama ispred ulaza na u Općinski sud u Splitu.

Riječ je o Ankici Ercegovac, koja je u utorak, pravomoćnom sudskom odlukom deložirana iz stana u Dubrovačkoj ulici u kojemu je 20 godina s obitelji bespravno živjela.

- Čovjek koji je kupio stan, bespravno se uknjižio i deložirao me! - vičući je mahala papirima. Na pitanje zašto se njezina obitelj uselila u taj stan, rekla je da joj je pokojni suprug radio u "Tehnogradnji", čiji je to stan bio.

- Pokojni direktor se preselio u Italiju, stran je bio prazan pet godian. Mi smo 1992. godien ušli u stan zato jer smo bili podstanari s dvoje djece. Muž dobio otkaz, onda šećer, a na kraju su ga zakazanim deložacijama ubili. Sada vidite što se dogodilo! Mene su ovakvu jutros izbacili iz postelje - tvrdi gospođa Ankica.

Pred zgradu Suda stigla je i policijska ophodnja, ali su zaključili da gospođa ne krši zakon. Nikoga ne vrijeđa, ne ometa rad suda, neprimjereno je odjevena, ali ima pravo prosvjedovati, zaključilili su. Liječnika nisu zvali, jer je bio nazočan i deložaciji, nekoliko sati ranije.

U stanu u Hercegovačkoj ulici gospođa Ankica živi s obitelji svoga sina Damira, inače odvjetnika. On smatra da su njegovoj majci prekršena prava na pravedno suđenje jer je dala prigovor na rad splitskog suda i suca Gorana Čolaka koji je unatoč tome zakazao i proveo deložaciju.

Ključne riječi

Komentara 1

PI
prava istina
17:21 14.04.2011.

Ništa neobično u ovoj državi i ako je u pitanju ulazak u Europu to nikako neće proći. Ovo je samo kap u moru u nemoralnosti čina pravosudnih organa gdje ako i nema druge alternative mogu postupak završiti na stranu onog što je moralno i nikako ne bi mogla biti deložacija obitelji ako im nije osiguran smještaj. Ako ovakove odluke sud donosi na temelju krivotvorenih dokumenata a da za to zna i kaže da je to nebitno onda ovo i nije čudno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije