Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 90
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBJAVIO PANTOVČAK

ANKETA Podržavate li Milanovićev zahtjev za održavanjem izvanredne sjednice Sabora?

Tomislavgrad: Zoran Milanović na 31. obljetnici brigade "Kralj Tomislav"
Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL
1/3
19.07.2023.
u 15:54

Svoj Zahtjev za izvanredno zasjedanje Hrvatskog sabora predsjednik Milanović obrazložio je činjenicom da je prema Ustavu dužan brinuti za redovito i usklađeno djelovanje te za stabilnost državne vlasti, navedeno je u priopćenju koje je danas stiglo s Pantovčaka

Predsjednik Zoran Milanović ove je srijede prelomio te odlučio iskoristiti svoje najveće ustavne ovlasti - sazvati izvanrednu sjednicu Sabora. Inače, oporba je zahtjev predsjedniku poslala uz upozorenje da je trodioba vlasti ugrožena jer građani zbog štrajka u pravosuđu ne mogu ostvarivati svoja temeljna prava, ali su pisali predsjedniku i kako je izvanredna sjednica potrebna jer je potrebno rasvijetliti sve oko plinske afere koja potresa HEP i Vladu.

Predsjednik Zoran Milanović nije od primanja zahtjeva komentirao ništa konkretno na tu temu, dok ove srijede iz Ureda predsjednika nije stiglo priopćenje kako je odlučio uputiti zahtjev za sazivanjem izvanredne sjednice Sabora, i to sukladno članku 79. stavku 2. Ustava Republike Hrvatske.

Svoj Zahtjev za izvanredno zasjedanje Hrvatskog sabora predsjednik Milanović obrazložio je činjenicom da je prema Ustavu Republike Hrvatske dužan brinuti za redovito i usklađeno djelovanje te za stabilnost državne vlasti, navedeno je u priopćenju.

„Budući da je već sedmi tjedan u tijeku zakoniti štrajk službenika i namještenika zaposlenih u pravosuđu, a pogotovo imajući u vidu činjenicu da je ovoga tjedna gotovo u cijelosti obustavljen rad sudova i državnih odvjetništava u Republici Hrvatskoj, držim kako je ozbiljno ugroženo redovito djelovanje pravosudne grane državne vlasti čime se ugrožava stabilnost ukupne državne vlasti“, stoji između ostaloga u obrazloženju Zahtjeva.

POVEZANI ČLANCI:

U dnevnom redu kojeg je predložio Milanović predsjedniku Sabora Gordanu Jandrokoviću tako stoji ''zaključak kojim se Vlada Republike Hrvatske obvezuje odmah, a najduže u roku od 15 dana, poduzeti sve potrebne mjere kako bi se osiguralo uredno funkcioniranje sudbene vlasti u Republici Hrvatskoj i Zaključak kojim se Vlada Republike Hrvatske obvezuje u roku 15 dana utvrditi koje su institucije i osobe odgovorne za financijsku štetu nanesenu Hrvatskoj elektroprivredi u provedbi Uredbe o otklanjanju poremećaja na domaćem tržištu energije''.  

>> VIDEO Milanović o štrajku u pravosuđu: Nakon što se to iscrpi, vratit će se na posao i zabušavati

Komentara 5

KR
krstomarko7
16:18 19.07.2023.

Da, krajnje je vrijeme da se neki problemi javno rasprave i da to čuje narod. Plenkovićeva Hrvatska kako ju je on postavio "izbušena je kao durhšlag" korupcijom, nepotizmu i sve većim i bezobzirnih lopovluku. Plenković osiguravši si većinu u Saboru pomoću žetončića glumi lika koji narodu nešto daje. On je čovjek opterećen teškom sujetom i bez empatije.

Avatar anlaser
anlaser
19:41 19.07.2023.

Krajnje je vrijeme da se političarima i profiterima u ovoj zemlji stane na kraj . Vratiti komisije za ispitivanje porijekla imovine ,iako bi to mogla i korumpirana porezna a neće i vidjeti šta si imao 90.e i od kuda ti ono što imaš danas ? Jednostavno i bez pokajnika . Zatvor i oduzimanje imovine s kamatama !

BR
Brankko
02:18 20.07.2023.

Anlaser piše: "Vratiti komisije za ispitivanje porijekla imovine (...) i vidjeti šta si imao 90.e i od kuda ti ono što imaš danas ?" -- Ima novopečenaca koji su svoj prvi milijunčić stekli mnogo poslije devedesete. Eto, recimo, vjerojatno je neki od "malih kupaca" jeftinoga plina (a stalno se ističe takoreći samo PPD) tek ove godine, 2023., stekao svoj prvi milijunčić.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije