Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRAH OD NESTAŠICE

ANKETA Hoćete li vi gomilati zalihe hrane i kupovati veće količine ulja i brašna?

Zvijezda ulje
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/3
18.03.2022.
u 11:59

Iako stručnjaci preporučjuju da to nije potrebno gomilati zalihe hrane te da će tih namirnica biti dovoljno za potrebe kućanstava, mnogi ih kupuju zbog straha od velikog rasta cijena

Kada je počela pandemija koronavirusa, građani su opustošili trgovine i kupovali velike količine toaletnog papira, brašna, ulja i ostalih namirnica potrebnih za život. 

S obzirom na rat u Ukrajini, zbog bojazni od velikog rasta cijela osnovnih namirnica, posebice suncokretovom ulja i brašna, građani ponovno gomilaju zalihe. 

 

Iako stručnjaci preporučjuju da to nije potrebno te da će tih namirnica biti dovoljno za potrebe kućanstava, mnogi ih kupuju zbog straha od velikog rasta cijena. 

I direktor Fortenova Grupe Fabris Peruško rekao je kako će  njihov maloprodajni lanac trgovina vjerojatno uvesti ograničenja u jednokratnoj kupovini ulja, ne zato što ulja nema, nego da bi spriječili ubrzanu potrošnju svojih zaliha.

Fortenova Grupa ima dovoljno rezervi ulja za normalnu potrošnju. No, zbog trenutno emocionalno prevelikog kupovanja ulja, vjerojatno ćemo uvesti restrikciju za jednokratnu kupovinu, izjavio je Peruško u Dnevniku Nove TV.

- Moramo osigurati da nam kupci iz drugih zemalja ne dođu i potroše zalihe - dodaje direktor Fortenove u čijem je sastavu i Konzum.

Zbog toga vas pitamo hoćete li i vi gomilati zalihe hrane te mislite li da je to potrebno? 

VIDEO Gužve na benzinskim postajama zbog poskupljenja goriva

Ključne riječi

Komentara 8

AF
AfganistanskiHrvat
19:55 18.03.2022.

Ne. Ukoliko dođe do nuklearnog udara neće mi trebati.

PA
pavlov
12:21 18.03.2022.

mi uvijek kupimo paket ulja, Zvijezda ili Tena kad je na akciji. Ne da mi se kupovati nikad, litruu po litru u trgovini, a i po nekom Murphyjevom zakonu uvijek nestane onda, kada je sve zatvoreno....

MT
makan tahi
18:11 18.03.2022.

brašno ni ne koristim, litra ulja mi traje 2-3 tjedna

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije