Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nezgoda u Švicarskoj

Angela Merkel ozlijedila se jer koristi skije stare 20 godina?

Merkel
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/3
06.01.2014.
u 19:40

Glasnogovornik kancelarke Steffen Seibert kazao je danas da će Merkel morati mirovati iduća tri tjedna i otkazati putovanja i mnoge sastanke. Izgleda da je nesreći u planinama kumovala starost skija - njemački proizvođač Germina spomenuo je da su proizvedene između 1992. i 1995. - Nisu možda najnovije, ali su to njemačke skije - "pohvalili" su se

Njemačka kancelarka Angela Merkel ozlijedila je karlicu (zdjelicu) prilikom pada na skijaškom trčanju u Švicarskoj.

Glasnogovornik kancelarke Steffen Seibert kazao je danas da će Merkel morati mirovati iduća tri tjedna i otkazati putovanja i mnoge sastanke.

- Došlo je do teške kontuzije s djelomičnom frakturom u stražnjem lijevom dijelu karlice - kazao je Seibert. Kancelarka stoga mora što više mirovati pa je otkazala posjet Poljskoj planiran za ovaj tjedan kao i prijem luksemburškog premijera u Berlinu. Merkel se ozlijedila u švicarskom Engadinu gdje je provodila božićne blagdane.

Moguće da je do nezgode došlo zbog starosti skija. Naime, Deutsche Welle navodi da su Merkeličine skije Germina Alpha CS proizvedene između 1992. i 1995. godine, drugim riječima stare su najmanje 19 godina! Iz te su se tvrtke već prije hvalili kako kancelarka Angela u St. Moritzu skija na njihovim Germinama, spomenuvši ovako: Iako skije i nisu najnovije, to su ipak njemačke skije!

Jedan od Germininih menadžera priznao je da bi Angela Merkel možda mogla razmisliti o kupovini novog para, obzirom na to da je vijek uporabe jednih skija maksimalno deset godina, nakon čega gube na učinkovitosti.

Prije tjedan dana, kada je stravičnu nesreću na skijanju u francuskim Alpama doživio sedmerostruki svjetski prvak u Formuli 1 Michael Schumacher, Angela Merkel je poručila da je iznimno šokirana tim događajem "kao i milijuni Nijemaca".

>>Njemačko vijeće mudraca: Tijelo koje bdije nad njemačkim blagostanjem

Komentara 30

DU
Deleted user
12:31 06.01.2014.

Brz oporavak vam želim, poštovana gospođo Merkel

Avatar MK
MK
12:18 06.01.2014.

...Gute Besserung Angie!

TZ
TEZNO ZAKON
13:25 06.01.2014.

Gospodji Merkel zelim brz oporavak !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije