Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Hrvatska bi tek s eurom stekla monetarni suverenitet

Hrvatske bi poslovne banke mogle poduzećima i građanima davati eurske kredite i u većem iznosu no što imaju eurske štednje

Komentari 4

DU
Deleted user
13:35 16.11.2017.

date nam škegru da se igramo??!!jadna van majka kradljiva..fuuuuujjj

VL
DU
Deleted user
13:34 16.11.2017.

obećanje ludom radovanje po hrvacko-udbaškoj špranci..

VL
Avatar Anemični guzonja
Anemični guzonja
16:16 16.11.2017.

Večernji, žao mi je za primjetiti ali glavni ekonomski komentator Vam je ekonomski: nepismen. Osoba koja ne razlikuje zadužnicu od obveznice. To je veleuvaženi ekonomski novinar. Zadužnica je instrument osiguranja plaćanja. Obveznica je vrijednosni papir koji izdaje ili država ili kompanija. Zadužnici je na engleskom najbliži "debenture note", ali to nije sinonim. Za obveznicu i djeca u vrtiću (ali kako vidimo ne nužno i Bošković ) znaju da je to na engleskom "bond". Tako da države nikakve zadužnice ne izdaju, države izdaju obveznice. Neka mi veleuvaženi novinar navede jednu "zadužnicu" koju je izdala država...Iznos, rok otplate, valuta. Tek „znanstvena“ konstatacija da poslovne banke odobravaju kredite „ni iz čega“...!? Nemaju veze nikakvi izvori sredstava/depoziti, pasiva, nikakva ograničenja spram centralne banke. !? Večernji nemojte plaćati hohštaplere i neznalice za ekonomske komentatore.

VL
Avatar Rinzaj
Rinzaj
08:00 18.11.2017.

još valjda nitko nkada nije uspio okrenuti toliko veliku pilu naopačke, ovo je stvarno dno dna naivne propagande koju zadnjih dana čitamo o euru

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.