Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MARINKO JURASIĆ
Povratak na članak

Lagodnije je kritizirati nego kreirati rješenja za prošlost

Vijeće za bivše režime pozitivan je i lukav primjer Plenkovićeva odgađanja odluke

Komentari 9

ST
stefj
21:28 28.02.2018.

Plenković je političar koji uvijek radi na načelu kompromisa i odugovlačenja. Istina je da se s odmakom, kada se strasti malo smire, može objektivnije sagledati situacija, ali ponekad treba donijeti odluku i presjeći nešto, bez obzira kako teško bilo. I to ne tako kasno kao s npr. Agrokorom, već prije nego je satjeran pred zid... Ovo vijeće je rezultat takve kenjkavosti i ne rješava ništa. Ako se već željelo ići na zabrane ili je trebalo zabraniti sve ili dozvoliti sve.... Ovakvo rješenje će si svatko tumačiti kako želi, kao pobjedu ili poraz, a nismo se niti malo približili objektivnoj ocjeni povijesti... Npr. zašto je Za Dom Spremni stavljen u kontekst, pa je dozvoljen ili nije, a zvijezda nije stavljena u kontekst? To znači da su zločini počinjeni pod crvenom zvijezdom petokrakom opravdani?

VL
AO
ante.oreskovic75
08:45 01.03.2018.

Problem politike iljudi koji ju vodene strah za svoju umišljeni veličinu!Dajte referendum sa pitanjem 1 tko je za ZDS 2 tko je za crvenu ZVEZDU 3 tko je za kokardu (u Srbiji i mnoge kod nas antifašističku) Poslije toga idemoo na izbore za pojedince a ne stranke!

VL
Avatar zbog udbE HDZ i SDP Beskucnik
zbog udbE HDZ i SDP Beskucnik
21:21 28.02.2018.

Udbaski homosexualac..ahhahahah

VL
JA
jadrmatic
20:56 28.02.2018.

Ok, Jurasiću, budi dobar pa nam odgovori konkretno: što je lukavo, dobro i pozitivno u preporukama koje crno na bijelo, jedan kroz jedan, izričito vrijednosno, preporučuju razrješenje realne situacije u kojoj se u Vukovaru na dan obljetnice pada (za neke oslobođenja) grada okupe ratni veterani navedene bitke sa svih strana na način da dođe policija i pohapsi HOS-ovce, a ne dira veterane JNA i vojske krajine? Što je tu dobro, pozitivno, lukavo, pametno i korisno za našu budućnost? Kakva je to kreacija rješenja za prošlost i s čime se mi tu točno suočavamo?

VL
LI
lipica
21:38 28.02.2018.

Otkad se lukavstvom zove cin prebacivanja odgovornosti na druge? Po svim kriterijima to je kukavculuk i tocka!

VL
Avatar Oneill
Oneill
09:45 01.03.2018.

ja sam puno očekivao a ništa nisam dobio.

VL
DI
Direkt
21:08 28.02.2018.

Dobar članak.

VL
BA
bakulušić
22:19 28.02.2018.

Hrvatskoj je potrebna istina! Istina može biti samo jedna a sve drugo su laži i obmane. Nažalost, Hrvatska još nije spremna za istinu jer bi ona ugrozila pozicije i privilegije vladajućih, mahom komunističke i partizanske djece. Zato se i ide na osnivanje "komisija" da bi se dobilo na vremenu. I ovo Vijeće je u toj funkciji a svojom odlukom je i dokazalo da ga istina ne zanima. Zato ne čudi Plenkovićev uzvik - sa zvjezdom petokrakom u nove pobjede i svijetlu budućnost! U svemu tome ima i nešto dobra - maske su pale pa sad i slijepi mogu progledati i odlučiti komu će dati svoj glas na idućim izborima.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.