Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPAD DRONOM

Amerikanci ubili zapovjednika Kataib Hezbolaha u Bagdadu

Senior Iran-allied militant killed in eastern Baghdad
Foto: Ameer Al-Mohammedawi/DPA
1/7
08.02.2024.
u 06:43

Trenutačno nema dokaza o kolateralnoj šteti ili civilnim žrtvama, dodala je američka vojska

Središnje zapovjedništvo Sjedinjenih Država (CENTCOM) priopćilo je da je zapovjednik Kataib Hezbolaha ubijen u napadu američkim dronom u Bagdadu u srijedu.

Snage CENTCOM-a "izvele su jednostrani napad u Iraku kao odgovor na napade na američke vojnike, ubivši zapovjednika Kataib Hezbolaha koji je bio odgovoran za izravno planiranje i sudjelovanje u napadima na američke snage u regiji", objavilo je zapovjedništvo na platformi X, bivšem Twitteru. 

Trenutačno nema dokaza o kolateralnoj šteti ili civilnim žrtvama, dodala je američka vojska. "Nećemo oklijevati u tome da smatramo odgovornima sve one koji prijete sigurnosti naših snaga", upozoravaju u objavi. Američki mediji izvijestili su da su u napadu ubijena najmanje tri člana Kataib Hezbolaha.

VEZANI ČLANCI: 

Pentagon povezuje tu proiransku skupinu u Iraku s napadom u siječnju u kojem je poginulo troje američkih vojnika u blizini jordansko-sirijske granice. Američki predsjednik Joe Biden za napad je okrivio "proiranske radikalne militantne skupine koje djeluju u Siriji i Iraku" i zaprijetio odmazdom.

Od početka sukoba Izraela i Hamasa, proiranske milicije gotovo svakodnevno napadaju američke vojne baze u Iraku i Siriji. SAD je odgovorio zračnim napadima u obje zemlje.

Ključne riječi

Komentara 1

ZI
ziva___istina
07:40 08.02.2024.

To baja, samo ih perjaj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije