Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Američkim urednicima recesija prva, a smrt kralja popa tek sedma vijest!

michael jackson, mtv nagrade
Reuters
03.01.2010.
u 16:50

Vijest o pandemiji svinjske gripe koja je sijala paniku diljem svijeta nalazi se tek na petom mjestu, dok je odluka Baracka Obame da u Afganistan uputi dodatnih 30.000 vojnika zauzela šestu poziciju

Urednici i direktori američkih medija sastavili su popis deset najvažnijih vijesti koje su, prema njihovu mišljenju, obilježile prošlu godinu.

Na prvom mjestu čvrsto stoji vijest o neuravnoteženom razvoju američkog gospodarstva, koju smatraju važnijom čak i od vijesti o inauguraciji američkog predsjednika Obame, čovjeka koji je u manje od godinu dana svog prvog mandata dobio Nobelovu nagradu za mir.

Na trećem mjestu nalazi se velika reforma američkog zdravstvenog sustava kao glavna američka unutarnjopolitička tema koja je uzdrmala demokrate. Odmah potom, američki su urednici svrstali vijest o bankrotu General Motorsa i Chryslera, simbola američke automobilske industrije.

Vijest o pandemiji svinjske gripe koja je sijala paniku diljem svijeta nalazi se tek na petom mjestu, dok je eskalacija nasilja u Afganistanu i odluka predsjednika Baracka Obame da u tu zemlju uputi dodatnih 30.000 vojnika zauzela šestu poziciju. Smrt kralja popa Michaela Jacksona nalazi se na sedmom mjestu ljestvice najvećih vijesti prošle godine, a osma je vijest o pokolju u Fort Hoodu, američkoj vojnoj bazi u kojoj je vojni psihijatar ubio 13, a ranio 30 osoba.

 Deveta je vijest ona o smrti Edwarda Kennedyja, dok je deseta vijest sretna – o prisilnom spuštanju aviona na rijeku Hudson koje je proteklo bez ljudskih žrtava.

Ključne riječi

Komentara 1

XY
xyxyxy
17:25 03.01.2010.

Kako onda nešto očekivati kad su glavne svjetske vijesti tužne, strašne, tragične... Što se u cijeloj godini dogodio samo jedan sretan događaj?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije