Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pokazuje snagu

Nakon što je napao sirijsku zračnu bazu SAD pronašao novu metu!

Nosač aviona
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
09.04.2017.
u 09:55

Prijetnja broj jedan u regiji ostaje Sj. Koreja zbog svojeg neodgovornog, destabilizirajućeg i neopreznog programa raketa

Manje od 48 sati nakon što je napao sirijsku zračnu bazu kako bi kaznio Asadov režim zbog kemijskog napada, SAD je odlučio u subotu pokazati snagu i u okviru sjevernokorejskog nuklearnog spora.

Američki nosač zrakoplova i njegova flota kreću se prema korejskom poluotoku, otkrio je u subotu glasnogovornik američkog zapovjedništva na Pacifiku, spominjući jasno sjevernokorejsku nuklearnu prijetnju.

"Američko zapovjedništvo na Pacifiku naredilo je zračnopomorskoj skupini raspoređenoj oko nosača aviona USS Carl Vinson da bude na raspolaganju i prisutna na zapadu Pacifika i to iz predostrožnosti", izjavio je njegov glasnogovornik, zapovjednik Dave Benham, ističući da "prijetnja broj jedan u regiji ostaje Sj. Koreja zbog svojeg neodgovornog, destabilizirajućeg i neopreznog programa raketa, i nastavka istraživanja kako bi se opskrbila nuklearnim oružjem".

Skupina se sastoji od nosača zrakoplova Carl Vinson iz klase nosača zrakoplova Nimitz, zračnog eskadrona, dva razarača za lansiranje raketa i krstarice za lansiranje raketa. Iako je prvotno trebao ići u Australiju, krenuo je putem Zapadnog Pacifika iz Singapura.

Sj. Koreja je izvela pet nuklearnih testiranja od kojih dva 2016. a satelitske snimke sugeriraju da režim priprema šesto testiranje.

>> Trump se predomislio – ipak želim biti prvi svjetski policajac

>> Svijet gurnut na rub trećeg svjetskog rata

Ključne riječi

Komentara 11

GV
golub Vaso
14:01 09.04.2017.

ako netko ne zna definiciju fašizma, sada zna

Avatar nekakav
nekakav
12:07 10.04.2017.

kad kim čuje za ovo, pa bit će opet belaja! mada, kad gledaš svu ovu dosadu po svijetu, kad ljudi ne reagiraju na zločin oko sebe, kad ti ljepe plakate na kojima ti tumače kako silovanje traje par minuta, aa izbjeglištvo cijeli život, pa da se moraš 'dati', nekako mi postane čisto milo očekivati jedan globalni sukob, koji će opet resetirati odnose, i stvari usmjeriti u nekom ipak mirnijem vremenu. nuklearno oružje nije badava razvijano 60 godina, i uskladišteno. malo me brine ova dvoličnost, kad je u redu da amerika razvija nova oružja, radi 'nacionalne sigurnosti i svjetske premoći', tzv. supremacije u vodi, na tlu i u zraku, pa i u svemiru, i da joj je to sve dozvoljeno, dok svi drugi ima da strepe od amerike. kad se to prihvati, malo mi je čudno što se svijet uopće i digao na hitlera, kad je imao skroz istu politiku. da, zaboravih, pa on je zbilja napao ruse, tj. sovjete, koje je vodio gruzijac. ti rusi nisu normalni, stvarno, za vse ih optužuju, a kad ono, etnički rus nikad nije vodio glavnu riječ. osim sad ovaj putin, on je jedini rus koji vodi rusiju nakon cara nikolaja 2. i baš on trga koljena zapadu. ajd, neka amerika opali po sj. koreji. koja neće ostati dužna.

AA
aabbcc
14:02 09.04.2017.

Hrabro naprijed i pazljivo da se Kim ne naljuti !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije