Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FERGUSON, MISSOURI

Američka policija objavila ime policajca koji je upucao nenaoružanog tinejdžera

Ferguson
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/4
15.08.2014.
u 18:01

Prosvjednici su pozdravili objavu imena, no smeta im što se sugerira da je Brown bio osumnjičen za pljačku

Američka je policija nakon pritiska javnosti objavila ime policajca koji je prošlog vikenda u Fergusonu u saveznoj državi Missouri ubio nenaoružanog tamnoputog 18-godišnjaka Michaela Browna. Riječ je o Darrenu Wilsonu, koji u Fergusonu kao policajac radi šest godina. Prije nego što je upucao Browna nikad nije bio predmetom disciplinskog postupka, a nakon incidenta pružena mu je medicinska pomoć zbog ozljeda, rekao je danas šef fergusonske policije Thomas Jackson.

Jackson je rekao da je nekoliko minuta prije pucnjave, koja je izazvala velike prosvjede protiv policijske brutalnosti, bila prijavljena krađa cigara u trgovini. Wilson je potom zatekao Browna, koji je odgovarao opisu pljačkaša, kako hoda ulicom blizu stambenog kompleksa. Okršaj je bio brz. Jackson je rekao da je Wilson zatekao Browna u 12.01 sati po lokalnom vremenu, a upucao ga je u 12.04 sati.

Prosvjednici su pozdravili objavu imena, no smeta im što se sugerira da je Brown bio osumnjičen za pljačku, kao i što je njegovo tijelo ležalo u krvi na ulici nekoliko sati nakon okršaja.

- Mislim da su ispravno postupili objavom imena, ali zbog toga što su rekli da je to bila oružana pljačka mislim da je riječ o zataškavanju - rekao je 37-godišnji mještanin Milton Jackson, prenosi Reuters.

- Tako ovdašnja policija radi, uvijek kleveću žrtvu. Michael Brown nikad nije bio problematičan, tako da to nema smisla. Što više čujem to manje vjerujem u ono što policija govori - rekao je 39-godišnji Arthur Austin.

>> 'Ratno stanje' u Fergusonu: Policija na kamenje odgovara gumenim mecima

>> Američki policajci maltretirali novinare: 'Nabio mi je glavu u staklo'

Komentara 6

BK
B Kosa
22:14 15.08.2014.

treba razumiti i americku policiju. usred bijela dana u mnoge crnacke cetvrti nitko nesmie uci u ovome fergusonu sam bio mnogo puta nerad i kriminal i eksplozija populacije drzava pomaze ali njima nitko nemoze pomoci dovoljno. ne popravljaju ni vlastitete kuce i stanove nego unistavaju

DU
Deleted user
21:34 16.08.2014.

Na kraju je ustanovljeno da je policajac koji je pucao crnac, a da je ustrijeljeni mladi nasilnik i pljačkaš koji je samo par sati ranije orobio neku obližnju trgovinu. Čim su crnci vidjeli da ... policijsko nasilje ... crnac na crnca, odmah su se smirili. Ipak, prije toga pokazali su svoju pravu narav time što su opljačkali lokalne trgovine u svom vlastitom kvartu. Sada neka se dalje žale što rijetko koji business hoće i može poslovati u njihovim kvartovima. Crnci su najveći rasisti u USA.

DU
Deleted user
21:30 16.08.2014.

Upucati je bosanski ili srpski izraz. VL bi takve izraze trebao cenzurirati i izbacivati iz tekstova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije