Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZADOVOLJNI S TRENUTNIM POSLOM

Alumni FFZG-a u prosjeku pronalaze prvi posao 5 mjeseci nakon stjecanja magistarske diplome

FFZG
Luka Stanzl/PIXSELL
18.03.2022.
u 12:13

Imaju iznadprosječne prihode u odnosu prosječnu plaću u Hrvatskoj.

Istraživanje o radnim karijerama bivših studenata Filozofskog fakulteta u Zagrebu pokazalo je da alumni Filozofskog fakulteta prvi posao nalaze u roku od pet mjeseci nakon završetka studija,  a u prosjeku imaju iznadprosječne prihode u odnosu na prosječnu neto plaću u Hrvatskoj.

U trenutku provođenja istraživanja, 88 posto alumna bilo je zaposleno, od čega je 70 posto imalo ugovor na neodređeno. Najviše bivših studenata Filozofskog fakulteta u Zagrebu radi u sustavu obrazovanja (35%), potom u informacijskoj i komunikacijskoj djelatnosti (17%) te u stručnoj, znanstvenoj i tehničkoj djelatnosti (11%). 

Gotovo 70 posto ih je zadovoljno sa svojim trenutnim radnim mjestom i ne razmišlja o promjeni posla, a oko 30 posto njih prvi posao, kojeg rade i nakon završetka studija, pronašlo je još za vrijeme studija. Oko polovine alumna Filozofskog fakulteta barem povremeno obavlja dodatne honorarne poslove u struci.

Komentirajući rezultate istraživanja dekan Filozofskog fakulteta izv. prof. dr. sc Domagoj Tončinić je rekao: „Prikupljeni i obrađeni podaci ohrabruju i maturante koji odabiru svoj studij i ove godine planiraju upisati prvu godinu, a podjednako i njihove roditelje, jer pokazuju da se budući brucoši ne trebaju bojati za mogućnosti zapošljavanja ako odluče upisati neki od studija na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Naš je Fakultet među rijetkim visokoškolskim ustanovama na kojima studenti stječu dvije kvalifikacije, što je velika prednost jer im se na tržištu rada nudi više mogućnosti u pronalaženju adekvatnoga radnog mjesta koje će im i osigurati kvalitetan život i istodobno zadovoljiti njihove ambicije za daljnjim razvojem i učenjem.“

Sektor zaposlenja alumna Filozofskog fakulteta

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar NarodniHeroj
NarodniHeroj
12:31 18.03.2022.

Burza je puna desničarskih fakultetlija poput prometa, bogoslovlja i sl.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije