Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBJEGLIČKA KRIZA

Vučić: Očekujem drugačiji odnos Hrvatske i Mađarske

Srpski premijer Aleksandar Vučić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
17.09.2015.
u 19:22

Orban je jučer najavio izgradnju ograde na nekim mjestima na granicama s Hrvatskom i Rumunjskom

Srpski premijer Aleksandar Vučić tijekom posjeta Washingtonu danas je komentirao izbjegličku krizu koja potresa Hrvatsku, Srbiju i Mađarsku.

Kako prenosi B92, rekao je da ne razumije najavu mađarskih vlasti da će na 30 dana zatvoriti granični prijelaz jer smatra da se time, osim utjecaja na gospodarstva, onemogućava i sloboda kretanja.

- To će se isto dogoditi i između Rumunjske i Mađarske, između Hrvatske i Mađarske uskoro, kao i drugih zemalja s Mađarskom. Netko u EU treba se pozabaviti i suočiti s tim problemom - rekao je Vučić. Rekao je i da očekuje drugačiji odnos Hrvatske i Mađarske, što će, prema njegovom mišljenju, vrlo brzo biti "veće pitanje" od odnosa Hrvatske i Srbije.

Mađarski premijer Viktor Orban jučer je, podsjetimo, najavio izgradnju ograde na nekim mjestima na granicama s Hrvatskom i Rumunjskom.

>> U Hrvatsku do 17 sati ušlo 8900 izbjeglica. Ministar Ostojić: Naši kapaciteti su puni!

>> Slovenska policija: Ako izbjeglice dođu na granicu bez dokumenata, vratit ćemo ih

Komentara 45

BU
Bulaba
20:08 17.09.2015.

Kakav god da je Vučić radi za Srbiju, isto kao i Orban za Mađarsku, jedino mi imamo neprijatelje ove države na vlasti. Pa kod nas je više Srba u vladi nego u Srbiji. Inače, zašto mediji ne pišu o tome da je Ostojić u Srbiji dogovorio četiri koridora, Ilok, Bajakovo, Tovarnik i Batinu na području kojih žive Hrvati i Mađari, i čija sela već sad izgledaju kao Hirošima, a preskočio je Erdut gdje uglavnom žive Srbi?

TO
tolitol
20:08 17.09.2015.

Gledaj ti bizantinca. Samo se ti brini za svoje dvorište Vučiću. Uskoro će i u Banske dvore nova garnitura koja će se pametnije postaviti i prema Mađarima i prema istočnim granicama.

ZG
zg223
20:26 17.09.2015.

ahahaha,sad bi vucic bio najbolji prijatelj sa hrvatima...ahaha neka ti ostanu te izbjeglice i teroristi.hvala

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije