Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rat mobitelima

Albanci Srbima na Kosovu nude licenciju za virtualnog operatera

antena
Reuters
06.05.2010.
u 11:36

Razgovori kosovske i srbijanske strane počeli su netom nakon što je TRA uklonila 26 odašiljača mobilnih operatera iz Srbije (MTS i Telenor) koji su bez licencije radili na teritoriju Kosova.

Kosovska vlada i Telekomunikacijska regulatorna agencija (TRA) počeli su pregovore s Bruxellesom i Beogradom o davanju koncesije za srbijanskoga virtualnog operatera mobilne telefonije čime bi se riješio sukob Srbije i Kosova koji je aktualan protekla dva tjedna.

Početak pregovora potvrdio je jedan visoki izvor za prištinski list Koha Ditore. Razgovori kosovske i srbijanske strane počeli su netom nakon što je TRA uklonila 26 odašiljača mobilnih operatera iz Srbije (MTS i Telenor) koji su bez licencije radili na teritoriju Kosova.

Kako se Srbe na Kosovu ne bi ostavilo u potpunosti bez signala i kako bi im se osigurala niža cijena poziva prema Srbiji, kosovske vlasti voljne su dati dozvolu virtualnom srbijanskom operateru koji bi radio u sustavu kosovskih telekomunikacija i koristio mrežu jednog od postojećih licenciranih operatera Vale ili Ipkoa.

U proteklih tjedana dana Telekom Srbija uspio je na dijelovima Kosova vratiti signal svoje mobilne mreže MTS. U istočnom dijelu Kosova to su učinili postavivši jedan odašiljač uz samu granicu Srbije i Kosova kod mjesta Bujanovac.

Srbija je gašenje odašiljača mobilne telefonije operatera MTS i Telenor protumačila kao još jedan način pritiska kosovskih vlasti na preostale Srbe. S obzirom na to da Kosovo ne priznaju kao državu, smatraju da njihovi operateri imaju pravo raditi na tom području.

Ključne riječi

Komentara 6

SN
SnV41
12:07 06.05.2010.

E, a kaj je to \"licencija\"? Koji nepismenjaci, lol! :D

AC
*,acide*,
22:16 06.05.2010.

Zashto shiptari ne probaju da porushe odashiljache Srpskih operatera na severu Kosova, tako neshto im ne pada na pamet , nego to rade tamo gde je ostala saka Srba, a ovaj odashiljach o kome pishete ponovo je osposobilo Srpsko stanovnishtvo i ujedno su Srbi srushili dva shiptarska odashiljacha , pa kad je bal nek je s muzikom !

SM
sudo.m
17:37 06.05.2010.

Kako se vremena mjenjaju! Sluge postaju Gospodari!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije