Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I CIJEPLJENJE KAO KRITERIJ?
Povratak na članak

Aladrović: Potpore za one zaposlenike s Covid potvrdama, nitko ne vidi diskriminaciju u tome

Ova mjera neće biti napravljena kako bi došlo do 'rata' između poslodavaca koji traže potpore i zaposlenika koji se ne žele cijepiti, već suprotno

Komentari 22

Avatar ŽutiKarton
ŽutiKarton
18:18 07.07.2021.

Stiže Novi Val... Groblja će bi puna glasača.

VL
DU
Deleted user
18:02 07.07.2021.

svima onima koji se ne žele cijepiti, strogo zabraniti liječenje u bolnicama u slučaju da dobiju covid i stvar rješena

VL
JU
jurajuric120
18:00 07.07.2021.

Antivakseri na aparatima

VL
ED
edgar2
18:40 07.07.2021.

Prema austrijskim stručnjacima za radno pravo status zaposlenika u vezi cijepljenja nije posve privatna stvar, kao što je to primjerice odabir mjesta na koje ćete ići na odmor...

VL
ED
edgar2
18:31 07.07.2021.

Halmed izvještava o 4161 prijava na nuspojave (5.srpanj 2021.g.) . Usporedbom broja prijava sumnji na nuspojave s brojem primijenjenih doza, dolazi se do zaključka da je na svakih 10.000 primijenjenih doza cjepiva zaprimljeno 18 prijava sumnji na nuspojave cjepiva. Drugim riječima, tek uz oko 0,18 % primijenjenih doza cjepiva zabilježena je sumnja na nuspojavu. Udjeli prijava po broju primijenjenih doza po pojedinom cjepivu također su izrazito niski te se kreću u rasponu od 0,14 do 0,33%. HALMED do sada nije zaprimio niti jednu prijavu sumnje na nuspojavu sa smrtnim ishodom za koju je utvrđena uzročno-posljedična povezanost s cijepljenjem. Zaprimljeno je 26 prijava sumnji na nuspojave sa smrtnim ishodom koje su vremenski povezane s razdobljem cijepljenja. Od toga, za 18 prijava uzročno-posljedičnu povezanost s cijepljenjem iz trenutačno dostupnih podataka nije moguće ocijeniti. Zatraženi su dodatni podaci koji su potrebni za potpunu ocjenu prijava. Za 8 prijava je, slijedom provedene potpune ocjene sve dostavljene medicinske dokumentacije, uzročno-posljedična povezanost između primjene cjepiva i smrtnog ishoda ocijenjena kao: Nije vjerojatna....!!!!???

VL
VA
vatreni24
22:32 07.07.2021.

Tko ugrožava zdravlje i živote hrvatskog naroda nema prava za potpore i novac hrvatskog naroda

VL
MA
marijaqwer
22:45 07.07.2021.

Potpuni promašaj HDZ a jer prisiljavaju ljude na cijepljenje . Ako cijepljenje nije obvezno - zašto prisila???? Zašto se prisiljavaju samo radnici u realnom sektoru ( koji već nose sav teret dugova, plaća uhljeba i silne i brojne, prekobrojne birokracijee ). Ministar odbija odgovoriti koliko je cijepljenih u njegovom ministarstvu, a primaju plaće od javnog novca ( novca koji je zaradio - stvorio netko drugi ). Prisiljavajući ljude izazvati će upravo suprotnu reakciju, a nadam se da će i sami platiti cijenu na izborima.

VL
DU
Deleted user
19:25 07.07.2021.

Njemačka 1933. Neki likuju, neki strepe. Njemačka 1945. desetkovani i jedni i drugi. A taman smo se počeli privikavati na demokraciju i evo, ode ona sve dalje i dalje.

VL
AL
Albert0007
18:41 07.07.2021.

Kaznit ćemo mi vas, vašu plaću mi vam dajemo! Treba vama ukinut plaće za nerad😀😀🙋‍♂️🙋‍♂️

VL
DU
Deleted user
18:40 07.07.2021.

Ne trebamo se mi zapravo opterećivati niti filati strahom pa niti poslodavci niti oni koji se žele cijepiti ili ne, ostati bez posla ili primanja jer, mi smo članica EU. Budemo vidjeli kako će se situacija u EU razvijati.

VL
Avatar Hadezeov domoljub
Hadezeov domoljub
18:43 07.07.2021.

Ovaj ministar koji u svom mandatu apsolutno nije učinio ništa, isim što je uzimao plaču i benefite, prije par mjeseci bi rekao da su to priče teoretičara zavjere, ravnozemljaša. širitelja panike i straha. Mediji i društvene mreže bi cenzuri takve stvari, a policija bi upadala u domove i hapsila ljude zbog takvih izjava.

VL
NN
novo nenormalni
19:02 07.07.2021.

jako dobar prijedlog i krajnje je vrijeme da se napokon riješimo maladih i radno sposobnih, pa da budemo društvo po mjeri...

VL
IJ
istina________jako________boli
18:32 07.07.2021.

Baja, ako se pogledas u ogledalo, vidjet ces na svom celu metu, pitaj se zasto?

VL
DU
Deleted user
18:54 07.07.2021.

U normalnim društvima pitanje cjepljenja ili necjepljenja uglavnom je medicinske prirode.Ostavljeno je svakom na savjest kako će tretirat svoje zdravlje.Necjepljeni ne mogu ugrozit cjepljene po logici stvari? Kod nas je "Covid fenomen" postao prvoklasno političko i pravno pitanje. I laikuu je jasno da je zakonski nemoguće građane diskriminirat na načelu cjepljenja ili necjepljenja. To se kosi s desecima odredbi Ustava RH u dijelu koji govori o pravu na rad,osobnu slobodu,pravu na zdravlje,slobodu mišljenja,u dijelu koji se odnosi na jednakost građana pred zakonom,na zabranu diskriminacije i slično. Necjepljeni se trebaju organizirat u udruge kao u slučaju švicarski franak i ova nezakonita postupanja Vlade stavit pred Ustavni sud, ustavnom tužbom,a u krajnjoj i pred međunarodne sudove za ljudska prava. Ovo se u nekim dijelovima kosi i s Nürnberškim procesima i pravnim presedanima koji su iz njih proizišli po anglosaksonskom pravu. Nije tajna da su ovakve i slične mjere pale pred njemačkim i još nekim europskim sudovima. Naloženo je njihovo povlačenje.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.