Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opet u Karlovcu

Aktualni čelnik i izbačeni član Mladeži HDZ-a pretukli studenta

mladez02_PXL_kar_131210
Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
13.12.2010.
u 14:17

Željko Goršić, sin državnog tajnika u MORH-u, i Danijel Trupković, dopredsjednik Mladeži HDZ-a Karlovac i županijski vijećnik, u zahodu ugostiteljskog objekta istukli 18-godišnjeg Marka Jovkovića

Otišao sam u zahod da se umijem i odmorim. Odjednom sam osjetio udarac šakom u glavu, a nastavili su me udarati nakon što sam srušen. Dobio sam nogom u lice i pao u nesvijest. Slomljen mi je nos i osjećam bolove u prstima. Zasigurno ću biti zadržan još dan-dva u bolnici – kaže student Marko Jovković (18).
Pretučen je u noći na nedjelju u toaletu noćnog kluba u Karlovcu. Njegov prijatelj svjedoči da ga je napala skupina u kojoj su bili Danijel Trupković, dopredsjednik Mladeži HDZ-a Karlovac, županijski vijećnik i predsjednik Odbora za kulturu i obrazovanje Županijske skupštine, te Željko Goršić, sin istoimenog pomoćnika ministra obrane Branka Vukelića. S njima je bio i izvjesni Vogrinc, koji je navodno nedavno izašao iz zatvora.

Goršić zvao mladićeva oca
– Goršić, Trupković i Vogrinc počeli su udarati Marka, a kad je potekla krv, pobjegli su iz toaleta. Trupković se skrio u mnoštvu, a ova su dvojica pobjegla na parkiralište. Goršić je, unatoč tome što je bio pijan, pokušao pobjeći automobilom, čiji mi je kotač prešao preko noge, a u metežu je za pada lijevi lakat ozlijedila jedna djevojka – objašnjava svjedok, čiji su podaci poznati redakciji.

Razlog napada, po svemu sudeći, ne postoji. Svjedok tvrdi da je njegova prijatelja skupina počela tući s uzvicima: “Neće nam budala ‘rigati’ po WC-u”. Zahtjev pojedinih sugovornika za anonimnošću nije nerazumljiv s obzirom na to da su Goršić i Trupković, kao i karlovačka Mladež HDZ-a, na zlu glasu u cijeloj zemlji zbog incidenata. Tako ostali svjedoče da je te večeri ugostiteljski objekt bio “krcat” te da se izgred zbio u nekoliko minuta. Policija je promptno reagirala došavši na mjesto događaja u manje od minute.

– Goršić je kasnije zvao mog oca ispričavajući se već šest sati nakon što me prebio! Pa, daj razmisli prije nego što učiniš bilo što, kamoli nešto takvo - kaže Marko Jovković, dodavši da nikad nije upoznao nijednog od svojih napadača te da nikada nije stvarao probleme takve vrste.
Policija je potvrdila događaj, ali pojedinosti već dva dana ne iznosi javnosti pravdajući to nezavršenom istragom, iako su se njezini djelatnici odmah pojavili na mjestu tučnjave.

Smijenjen, pa vraćen
HDZ Karlovac je vjerojatno jedinstvena politička organizacija po tome što je talac vlastite mladeži. Prije dvije godine ne samo hrvatska javnost popratila je divljanje u karlovačkom ugostiteljskom objektu River pub, čiji su vinovnici bili Trupković i Goršić. Tada ih je karlovački Prekršajni sud osudio zbog remećenja javnog reda i mira i ‘'naplatio'’ od svakoga po 1130 kuna kazne. Na Općinskom sudu vodi se kazneni postupak po optužnom prijedlogu Općinskog državnog odvjetništva zbog uništenja imovine u kafiću, ali glavna rasprava do danas nije zakazana.

Zanimljivo je da je, nakon izgreda iz 2008. Danijel Trupković po kazni smijenjen s mjesta predsjednika Županijske Mladeži HDZ-a, da bi prije dva mjeseca bio izabran za zamjenika predsjednika Mladeži HDZ-a Karlovca. Od godine 2008.  član je Predsjedništva Mladeži HDZ-a Hrvatske, gradski vijećnik u Karlovcu i zaposlenik gradske tvrtke Mladost, gdje i danas radi. Karlovački HDZ najnovije je divljanje svojih mladih uzdanica najoštrije osudio. Najavili su njihovo kažnjavanje zbog štete koju su nanijeli ugledu stranke. Inače, oglasili su se i “nezavisni političari Domagoja Švegara”. Odlučili su ovoga puta ne kritizirati “još jednu hrabru i plemenitu akciju” mladih hadezeovaca. Mladež pozivaju na – dvoboj.

– Predlažemo da borbu humanitarnog karaktera između Trupkovića ili Goršića i našeg kandidata, koja će se odvijati po sportskim pravilima, za razliku od vaših dosadašnjih načina djelovanja. S obzirom na tešku situaciju u gradskoj blagajni, predlažemo da se cjelokupni prihod od ulaznica namijeni izgradnji vrtića na Turnju – predlažu “švegarovci” i nude se za organizatore meča, ako HDZ za to nije sposoban.

Komentara 12

CI
cici14
20:55 13.12.2010.

Hm Umem da kažem samo jednu reč. Gamad.

BJ
bj1204
15:34 13.12.2010.

mlade snage HDZa

AU
austria
16:50 13.12.2010.

U zatvorsku čeliju s par pedera na par mjeseci tu bagru smjestiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije