Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Milanović:

'Ako pismo Platiniju može pomoći da kazna ne bude devastirajuća, onda sam nešto napravio'

milanović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/8
09.07.2015.
u 14:22

– Ne ulazim u sukobe u HNS-u, ne zanima me koja navijačka skupina koga podržava, ali ako to pismo može pomoći da kazna koja je izvjesna bude razumna, stroga, ali ne i devastirajuća, onda sam nešto napravio – kazao je premijer

Premijer Zoran Milanović danas se na konferenciji za medije nakon sastanka s glavnim tajnikom NATO-a Jensom Stoltenbergom osvrnuo na pismo koje je jučer poslao predsjedniku UEFA-e Michelu Platiniju.

Na pitanje zašto mu je pisao te znači li to da ima neke naznake kakvu kaznu Hrvatska očekuje zbog svastike na Poljudu, Milanović je odgovorio:

– Nemam nikakve naznake, to sam osjećao kao mogućnost. To je nogomet, nogomet je nešto što je našim ljudima važno, ali što Hrvatsku ne čini ni bogatijom, ni siromašnijom. Nisam to nikada prije radio i ne vidim situaciju u kojoj bih trebao u budućnosti, ali odlučio sam pisati Platiniju kao predsjednik Vlade. Ovdje se zaista radi o mogućnosti da UEFA drastično kazni Hrvatsku, a zbog toga će najjadniji biti naši ljudi koji vole nogomet. Ne ulazim u sukobe u HNS-u, ne zanima me koja navijačka skupina koga podržava, ali ako to pismo može pomoći da kazna koja je izvjesna bude razumna, stroga, ali ne i devastirajuća, onda sam nešto napravio. Ne znam što će biti, ali mislim da je netko to trebao napraviti. Morao sam objasniti kakav je naš svjetonazor i što Hrvati misle o fašizmu – kazao je premijer.

Milanović je izrazio zadovoljstvo današnjim posjetom glavnog tajnika NATO-a.

 – Hrvatska je sad već godinama u NATO-u, sudjelujemo i prisutni smo u okviru svojih mogućnosti, pa možda i malo iznad njih – kazao je predsjednik Vlade, istaknuvši da će tako biti i dalje.

Rekao je da su na sastanku razgovarali i o regiji i planovima širenja Saveza, dodavši da je Crna Gora jedna od sljedećih država o kojoj se razmišlja. – Tu sam također htio čuti razmišljanja i opažanja glavnog tajnika jer to je nešto što Hrvatsku zanima s obzirom na to da nam je Crna Gora susjedna država i sigurnost u dom dijelu Europe i regije za nas je važna stvar“ –ustvrdio je premijer Milanović.

Upitan o utjecaju krize u Grčkoj na NATO, glavni tajnik Stoltenberg kazao je da je Grčka snažan saveznik te kako je grčka Vlada u više navrata ponovila da ne povezuje krizu s dugom sa svojim opredjeljenjem da ostane snažna i predana NATO saveznica.

 – Mislim da je važno imati na umu da je grčki narod proživio teška vremena i podupirem sve napore u pronalasku rješenja krize grčkog duga. Ali, to nije nešto u što će NATO ulaziti i smatram da je vrlo važno to pitanje prepustiti Europskoj uniji, vjerovnicima i grčkoj Vladi. Mi ćemo nastaviti računati na Grčku kao na snažnog saveznika – rekao je glavni tajnik Jens Stoltenberg. 

Predsjednik Vlade Milanović kazao je da to vidi kao sigurnosni problem, pojasnivši da to izravno nije materija NATO-a.

 – Grčka može ostati u eurozoni i ne mora. Može u sljedećim danima naći neki model s kreditorima i ne mora, ali ako ga ne nađe, to će za zemlju značiti vjerojatno povratak na staru valutu, značajniji pad društvenog proizvoda, manju kupovnu moć, puno manje novca za obranu i nestabilno društvo. A to je u biti problem – pojasnio je premijer.

>> Milanović pisao Platiniju. Karamarko: Trebao je narediti Ostojiću da pronađu vandala

Komentara 45

3D
3d
14:45 09.07.2015.

zašto se želje velikosrba i kukulelle koalicije baš uvijek preklapaju!?

DR
drugPlenky
15:24 09.07.2015.

Ti više nikome ne možeš pomoći, ni sebi samom

DI
Diosiario
14:48 09.07.2015.

Čudi me ovaj kmetovski mentalitet tipa "kaznite nas blago" ili " nadamo se da kazna neće biti prestroga". Ja koji odbijam biti kmet i rob postavljam pitanje: Zašto bi nas uopće kaznili? Zašto bi ne samo hrvatski navijači, već i iskreni ljubitelji nogometa širom svijeta ostali uskraćeni za majstorije takvih vrhunskih igrača kao što su Modrić ili Rakitić? Zar zato što neke pijane i drogirane individue ispucavaju svoje komplekse na krivom mjestu? Treba kazniti onu dvojicu koju crtaju, a ne Modrića, Rakitića, Srnu, Mandžukića i ostale...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije