Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MINISTAR VRDOLJAK

'Glupo bi bilo ugasiti sisačku rafineriju pa naftu prerađivati vani. Ina nema pravo na glupe odluke'

Ivan Vrdoljak
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
11.02.2015.
u 10:25

Ministar gospodarstva komentirao je danas medijske napise prema kojima se navodno rade planovi da se Inina sirova nafta izvađena u Hrvatskoj više neće prerađivati u sisačkoj rafineriji, nego bi se ta rafinerija ugasila, a sirova nafta izvozila i prerađivala u drugim državama.

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak komentirao je danas medijske napise prema kojima se navodno rade planovi da se Inina sirova nafta izvađena u Hrvatskoj više neće prerađivati u sisačkoj rafineriji nego bi se ta rafinerija ugasila, a sirova nafta izvozila i prerađivala u drugim državama.

– O tome nema nikakve odluke, ali ako netko misli sirovu naftu iz Hrvatske izvoziti, a rafineriju sisačku ugasiti, moram reći da je to iz ekonomskog, ekološkog, industrijskog i prometnog aspekta glupo, a glupe odluke u Ini se više ne smiju donositi – rekao je ministar Vrdoljak. 

Ponovno je prozvao MOL i rekao da treba ulagati u riječku i sisačku rafineriju i prerađivati hrvatsku naftu u Sisku. Napomenuo je i da hrvatska država ima alate i načine kako zaustaviti eventualni izvoz sirove nafte iz Hrvatske na preradu u neke druge zemlje.

>> Uprava Ine će 27. veljače prezentirati Poslovni plan za sisačku rafineriju

Komentara 22

Avatar Pekhtor
Pekhtor
10:37 11.02.2015.

Vrhunski naftni strucnjak. Ministar Ivek Vrdoljak veselak.

UI
Uvijek_iskreno
11:04 11.02.2015.

Kakva pamet, pa gdje je dosad bio?? Gdje se skrivao ovaj Milanovićev "lumen"?!

Avatar comparator
comparator
11:06 11.02.2015.

Glupo je bilo imati socijalizam kao društveno uređenje koji nas je u sasvim suprotnom moralnom i ekonomskom smijeru. Tu je osnovni problem. Posljedica je nesposobnost konkurentnosti takvih poduzeča u kojima i dalje vlada politika koja pokušava na tim propalim projektima zadržati nekakav nadzor .Drugovi stalno plaču nad prolivenim mlijekom ali ne priznaju zabludu. Umjesto okretanja poduzetništvu oni se love propalih projekata koji su bili i ostali teret cijelokupnog gospodarstva. Zapamtite ;Hrvatska je još uvjek na putu prema dolje zbog luzera lijeve opcije!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije