Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne daju mu zemlju

Ako mi ne pomogne, skočit ću s prozora ministra Čobankovića!

suicid
04.05.2010.
u 16:19

Hektare su, iako se ne bave poljoprivredom, dobili stolar, otac predsjednika Vijeća Općine i učiteljica, požalio se Tvrtko Crljen iz Soljana ministru.

– Za pomoć sam se obratio ministru Petru Čobankoviću, a ako se i on ogluši na moj vapaj – skočit ću kroz prozor njegova ureda i nadam se da ću poginuti! – očajan je Tvrtko Crljen iz Soljana pokraj Županje, koji se poljoprivredom bavi već 33 godine. Na suicid ga, kaže, tjeraju lokalni moćnici koji mu u tri kruga prodaje i davanja u zakup državnog poljoprivrednog zemljišta nisu ustupili ni hektara. Pomoglo nije ni što je dragovoljac Domovinskog rata i 80-postotni invalid.

- No, zato su zemlju bez ikakvih problema dobili stolar iz Strošinaca koji nikada nije živio od poljoprivrede, otac predsjednika Općinskog vijeća Vrbanje koji ima 82 godine, učiteljica iz Soljana koja je invalid u kolicima. Sve hadezeovci, a ja sam u SDP-u. Tražio sam samo nekoliko hektara zemlje da bih mogao prehraniti sedmeročlanu obitelj, ali mi nisu dali – kaže Crljen, koji je prije deset godina podigao kredit za izgradnju farme svinja, a na zemlji planirao uzgajati stočnu hranu. Zemlju nije dobio pa je odustao od tova, a banka mu je nakon neplaćene rate kredita “sjela” na kuću.

– OPG T. Crljena registrirano je na njegovu suprugu koja nije hrvatski branitelj, a za farmu nije imao pravovaljanu dokumentaciju. Njihove prijave na natječaje nisu udovoljavale zakonskim kriterijima i mi nismo mogli ništa napraviti – tvrdi načelnik Općine Vrbanja Ivica Sep.

Ključne riječi

Komentara 9

PU
puky1
16:15 05.05.2010.

Ovaj novinar nije napisao da je covjek bijo invalid prije rata, a bijo je cijelo vrijeme u ratu kao da mu nista ne fali.

CR
crocro
09:11 05.05.2010.

Treba vidjeti da li je 82 godišnji stolar dragovoljac domovinskog rata kao i učiteljica u kolicima koji su prema navodima Crljena dobili zemlju. Ako su i oni dragovoljci domovinskog rata poput Crljena onda su ravnopravni kandidati. No međutim, izgleda da su samo stolar i učiteljica dragovoljci jer je supruga Crljena vlasnica nekretnina a nije dragovoljka domovinskog rata. Naravno da Zakon i pravila natječaja valja provoditi, no ako se zna tko se stvarno bavi poljoprivredom a tko se ne bavi poljoprivredom, već samo želi stvarati nekretnine i time se bogatiti, onda svakako valja nešto zemljišta otpustiti u supruzi dragovoljca domovinskog rata koji se kao obitelj doista bave poljoprivredom, bez obzira što ona kao nositelj nije dragovoljka, a 82 godišnji stolar i učiteljica u kolicima jesu dragovoljci domovinskog rata. Ili to tek preba provjeriti ili se već zna njihov status. Ali ne zna ga javnost. Prema tome u ovome slučaju treba imati sluha za obitelj koja želi obrađivati zemlju i koja je uložila novac u taj projekt, a ne samo onima koji doista ne mogu obtrađivati tu zemlju, već ju možda netko drugi kupuje umjesto njih, tj. neki drugi budući vlasnika kao svoje bogatstvo. Ovdje politiku treba isključiti jer joj nije mjesto, već samo realno stanje i obična ljuska i Božja pravda. Bez obzira što je Crljen član neke stranke, toj obitelji je valjalo dodijeliti također nešto zemlje, pa bi svi bili zadovoljni.

Avatar Dinamo BBB
Dinamo BBB
11:56 05.05.2010.

Ma svi smo mi branitelji iskorišteni iz niskih pobuda. Bili mi HDZ ili SDP, svi smo popušili ako smo pošteno radili. Trebali smo izgleda svi lažirati , lagati i uzeti debele mirovine na ime lažnog PTSP-a i lagani uživati. Oni koji su pošteno prionuli poslu su prevareni. U HDZ-u su svi iz korist, zbog profita !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije