Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'MAJKA OVISNOSTI'

Ahmetović: 'Plenković je otac sukoba interesa'. Iz HDZ-a stigla žestoka reakcija

Zagreb: Odbori o Damiru Habijanu kao novom ministru gospodarstva
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
Autori: vecernji.hr, Hina
15.01.2024.
u 17:09

Nakon što je Mirela Ahmetović (SDP) premijera Andreja Plenkovića nazvala ''ocem sukoba interesa'', HDZ je njoj poručio kako će je ''hrvatski građani ''odstraniti'' na predstojećim izborima''

Objava 24sata da se državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva Ivo Milatić zabavlja u noćnom klubu s investitorima kojima izdaje odobrenja u ponedjeljak je izazvala žestoke kritike oporbe koja je ocijenila da je riječ o čistom sukobu interesa i da je premijer Andrej Plenković otac takvih situacija. Mirela Ahmetović (SDP) ustvrdila je da su HDZ-ovci zatvorili cijeli krug jer su se na okupu našli vlast, lobisti i investitori koji drže gotovo trećinu energetskih odobrenja u Hrvatskoj koja su izdana, dok neki drugi čekaju to energetsko odobrenje odnosno uopće natječaj i hoće li biti ili ne zadovoljeni uvjeti da oni mogu dalje investirati.

„Mislim da se nitko u Hrvatskoj više takvim scenama ne čudi, ono što je novina jest da očito izgledno imenovanje Turudića djeluje ohrabrujuće i poticajno za Plenkovićevu lopovsku ekipu, jer se sada više ni ne skrivaju. Idu po klubovima, konzumiraju alkohol, plešu i mislim da bi Marlon Brando, Al Pacino, Robert De Niro i Joe Pesci imali što naučiti od njih”, naglasila je.

Nije tajna, dodaje, da je Milatić bio osumnjičen za nekakve makinacije s jednom španjolskom tvrtkom od koje je navodno tražio mito ne bi li se udovoljilo nekakvim traženjima španjolskog investitora pa kad nije dobio to mito od direktora onda je zvao vlasnika da pritisnu tog direktora, ali nekako je sve to otišlo ispod radara. Možda je to, napominje, zbog toga što je možda važnija njegova veza s Agrokorom jer je on trebao nadgledati Agrokor pa se ispostavilo da ne može jer ima svoje proizvode na policama Konzuma.

„Ivo Milatić je preživio mnoge, preživjet će i Andreja Plenkovića, uopće u njegovu vižljavost ne sumnjam. A ovo je, mogu reći, vrlo hrabro”, poručila je.

POVEZANI ČLANCI:

Na sve se naknadno oglasio i sam HDZ na društvenim mrežama, optužujući Ahmetović da je ona ''majka ovisnosti''. Kako su napisali iz HDZ-a, ''Ahmetović i partiju'' će ''ponovno odstraniti od vlasti hrvatski građani na izborima''.

- A Ahmetović je majka ovisnosti. Ovisnosti Hrvatske o ruskom plinu. I kraljevna bagera. Mi komesarku nećemo “zakonom odstranjivati”, kako je to ona danas staljinistički revolucionarno zatražila za HDZ, nemoćna da nas pobijedi na demokratski način. Ahmetović i partiju ponovno će “odstraniti” od vlasti hrvatski građani na izborima 2024. - napisali su. 

>> VIDEO Plenković u Saboru imao savjet za SDP: 'Sugeriram Bauku da to ne čini ni u ludilu, ni pod utjecajem opijata'

Komentara 4

Avatar Moodleen
Moodleen
17:17 15.01.2024.

Jel bude konačno u ovoj Hrvatskoj došel na vlast čovjek koji je u stanju provesti lustraciju i zabraniti komunizam, te ukinuti nepotrebna prava izvjesnih manjina?

KA
Kapitol
22:50 15.01.2024.

Kradeze ide predaleko u prijetnjama.

AB
abcabc
18:01 15.01.2024.

Kako je ova komesarka Ahmetović politički neobrazovana - jedno te isto ponavlja ko papagaj - a nakon izbora leti van iz Sabora kao i polovica njenih iz oporbe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije