Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NE IDE U STEČAJ

Agrokoru odobren kredit: na račun sjeda 480 mil. eura

Ante Ramljak
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
05.07.2017.
u 15:48

Ramljak je potvrdio da u kreditiranju kompanije ovaj put sudjeluje 20-ak banaka i financijskih institucija, uključujući i ruski VTB, dok Sberbank

Izvanredni Vladin povjerenik Ante Ramljak, na privremenom Vjerovničkom vijeću Agrokora, kazao je kako je koncern uspio izbjeći stečaj.

- Prva tranša od 30 milijuna eura iz današnjeg kredita bit će isplaćena OPG-ovima i kooperantima do kraja 7. mjeseca. U sljedeća 2 do 3 tjedna slijedi isplata 100-postotnog duga tim OPG-ovima. S današnjim danom smo završili fazu preživljavanja. Uspjeli smo sačuvati kompaniju, neće biti stečaja i prelazimo u drugu fazu, a to je faza restrukturiranja - kazao je Ramljak.

Agrokoru večeras na račun sjeda kredit od 480 milijuna eura. Ramljak je potvrdio da u kreditiranju kompanije ovaj put sudjeluje 20-ak banaka i financijskih institucija, uključujući i ruski VTB, dok Sberbank, kako je naveo, za sada nije odbio kreditiranje već je tražio dodatno vrijeme da donesu odluku.

Potvrđeno je  je da su među kreditorima i domaće banke poput Erste banke i RBA, prenosi N1.

Što se tiče zaposlenika Konzuma, Ramljak je poručio da ne trebaju strahovati za radna mjesta.

- Radnici Konzuma mogu očekivati da će i dalje dobivati svoje plaće i imati siguran posao - poručio je.

I ako se zatvore neke trgovine, nitko ne treba strahovati za radna mjesta, jer posebno sada u sezoni, kaže, nedostaje radnika.

Ključne riječi

Komentara 47

Avatar superhik74
superhik74
16:33 05.07.2017.

"Medju kreditorima su domace banke Erste i RBA..." Erste je "domaca banka ? Reiffeisen Bank Austria (RBA) je "domaca" banka ? Od kada smo mi postali Austrija ? Jesmo li se to i sluzbeno vratil u Austro-Ugarsku kao kolonijalni posjed ?

DU
duxnacije
16:02 05.07.2017.

Koga vi farbate lopovi pokvareni, tko daje kredit mrtvacu!?? Sve to mi plačamo da bi elita imala bankomat iz kojega uzme koliko im treba!!!

GU
gunny01
15:56 05.07.2017.

Ovo je kao dobra vijest???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije