Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uhvaćeni kod pruge

Afganistanci nađeni u Starom Topolju protjerani u Srbiju

bajakovo
Goran Ferbežar/Pixsell
10.10.2011.
u 12:39

Ilegalnim imigrantima određena je dvogodišnja zabrana ulaska i boravka u Hrvatskoj.

Četvoricu državljana Afganistana u dobi od 18 do 26 godina zatekla je policija u subotu oko 10.25 sati dok s sjedili uz odvodni kanal u blizini pružnog prijelaza u Starom Topolju. Utvrđeno je da su Afganistanci iz smjera istoka nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku jer su namjeravali dalje na zapad prema Austriji.

Upućen je zahtjev Republici Srbiji za prihvat, a doneseno je i rješenje o njihovu protjerivanju te im je određena dvogodišnja zabrana ulaska i boravka u Hrvatskoj. Prihvat stranaca, odnosno postupak readmisije obavljen je jučer (ponedjeljak) na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Bajakovo – Batrovci.

Komentara 3

SJ
svakog jutra oko podne u 18:00
14:00 10.10.2011.

- Bolje bi im bilo da su ostali u Afganistanu nego u Srbiju, BRE

CH
chemica
15:30 10.10.2011.

Bedasti Afganistanci. Mogli su zatražiti politički azil pa bismo ih hranili idućih nekoliko godina. Bit će da očekuju kako će idući put imati više sreće pa neće zaglaviti u ovom \"raju na Zemlji\".

TH
thekurcula
15:40 10.10.2011.

10.10.2011. u 14:00h svakog jutra oko podne u 18:00 je napisao/la: - Bolje bi im bilo da su ostali u Afganistanu nego u Srbiju, BRE ______________________ Ma jasno, more! nego, nisu oni krenuli sreću da traže u Srbiji. Znaju onii da im je bolje u Afganistanu nego u Srbiji. Oni su krenuli za srećom u Hrvatsku ali ih Hrvatska neće. To je to.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije