Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTRAŽNJA ZA PRIRODNIM PLINOM

Adut geostrategije štiti i siromašne? Svaki sukob u svijetu ima političku fasadu, a pozadina je uvijek gospodarska

12.03.2024.
u 23:42

Forum zemalja izvoznica plina uključuje 12 stalnih članica i 7 članica promatrača. Održan je u Alžiru proteklog tjedna privukavši globalnu političku pozornost

Komentara 1

Avatar Tombstone
Tombstone
01:17 13.03.2024.

Dobro da ste ovo objavili. Jer Alzir, Nigeria, Bolivija, I sve arapske zemlje mogu imati plina koliko zele, I to ne cini nikakvu razliku zbog cijene transporta. Tu Rusija (prema EU) nema konkurenta, ali nazalost desila joj se Ukrajina, odnosno Burisma. To je firma registrirana na Cipru s svim uredima u Kijevu. I kad je Biden (u vrijeme kad to zakonski nije smio) dosao u upravu Burisme I poceo trostruko povecavati marzu samo za transport plina preko Ukrajine (plinovodom koji je Rusija izgradila I odrzavala) pakao se otvorio. Sada samo zamislite da plin od proizvodjaca ne treba proci kroz samo jednu drzavu iste vjere nego kroz 5,6 ili vise razlicitih vjera I 20ak lolalnih serifa. Jeftini plin postaje skup.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije