Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
doznaje Večernji list

Admiral Hranj i NATO-ov vojni zapovjednik za Europu razgovarali o padu drona

Zagreb: Dio letjelice konačno izvučen
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/6
14.03.2022.
u 14:00

Prema posljednjim informacijama, nađeni su fragmenti aviobombe. Pronađena je i crna kutija

Večernji list neslužbeno doznaje kako su načelnik Glavnog stožera OS RH admiral Robert Hranj i general Tod Wolters, NATO-ov vojni zapovjednik za Europu danas telefonski razgovarali o padu letjelice.

Podsjetimo, u nedjelju je izvučena olupina letjelice koja je pala u četvrtak oko 23 sata kod Studentskog doma ''Stjepan Radić'' u Zagrebu. Prema onome što se zna, preletjela je Rumunjsku i Mađarsku te se srušila u glavnom gradu Hrvatske, a za sada se ne zna tko ju je uputio. Prema posljednjim informacijama nađeni su fragmenti aviobombe. Pronađena je i crna kutija. 

Predsjednik Republike Zoran Milanović sastao se danas ponovno s vrhom Hrvatske vojske i sigurnosno-obavještajnih agencija te je nakon sastanka pozvao Vladu da se pod hitno osiguraju sredstva za jačanje hrvatske protuzračne obrane jer, kako je rekao, sada je pravi trenutak za to.

"Očekujem da se pod hitno nađu odgovarajuća sredstva – koja su neusporedivo manja od onih koji smo izdvojili i izdvojit ćemo za borbene zrakoplove – da se sustavi protuzračne obrane u što kraćem roku ojačaju onim sredstvima i oruđima kojima se mogu ojačati. Ovo je važna stvar za potrebe hrvatske nacionalne sigurnosti, da se za protuzračnu obranu nabave odgovarajući sustavi koji nisu jamstvo apsolutne sigurnosti, ali određene razine sigurnosti jesu“, rekao je predsjednik Milanović na konferenciji za medije nakon sastanka s čelnicima Hrvatske vojske i obavještajno-sigurnosnih agencija koji su ga u ponedjeljak ujutro ponovo informirali o tijeku istrage i novim spoznajama vezanima uz pad vojne letjelice u Zagrebu.

Video: Kamere snimile pad letjelice u Zagrebu

 

Ključne riječi

Komentara 14

AN
Anaid
15:30 14.03.2022.

Hranj je Milanovicev covjek, a Milanovic je ruski covjek, sumnjam da ce njima nato dati povjerljive podatke.

ZV
zvezdomor
15:28 14.03.2022.

kaže...Hranj...bolje bi mu pasalo Panj ...jer čovjek ne zna tri rečenice povezat

RO
ronyday
16:15 14.03.2022.

hranj može razgovarati samo o kvaliteti belog, to je njegov domet.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije