Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uspjeh

ACT pomogao u osnivanju četiri društvene tvrtke, najavljuje i nove

act
Ivica Beti/VLM
26.01.2012.
u 13:55

Nagradu od 20.000 kuna potrošit će u veljači na otvaranje dućana Socijalne zadruge Humana Nova te zapošljavanje još jedne osobe

Autonomni centar – ACT iz Čakovca dobitnik je nagrade za društveno poduzetništvo za 2011. godinu, koju je osvojio u konkurenciji četrdesetak prijava. Na kraju je izabrano šest finalista, a projekti koje provode članovi te udruge građana dobili su najviše glasova. Organizatori dodjele nagrada bili su Forum socijalnog poduzetništva, Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava, vladin Ured za udruge i British Council.

Autonomni centar – ACT pomogao je u osnivanju četiri društvena poduzeća, od Printlaba i Konta do Socijalne zadruge Humana Nova te Centra za eko-društveni razvoj CEDRA. 

– Planiramo osnivanje i razvoj još nekoliko društvenih poduzeća: eko-poljoprivredne socijalne zadruge, restorana s organskom/biodinamičkom hranom, centra za rehabilitaciju, edukaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, potrošačke zadruge i centra za pomoć u kući u formi socijalne zadruge – najavljuje Teo Petričević. Lani su na različite natječaje europskih fondova prijavili projekte vrijedne 38 milijuna kuna. Nagradu od 20.000 kuna potrošit će u veljači na otvaranje dućana Socijalne zadruge Humana Nova te zapošljavanje još jedne osobe.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije