Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIVŠI ŠEŠELJEVAC Aleksandar Vučić (SNS) o obilasku Srba:

A. Vučić: Mogu me i ubiti, ali doći ću u Knin

Autor
Zorana Bajt
05.12.2008.
u 19:25

Srbi u Hrvatskoj žive jednako loše kao Srbi na Kosovu. Nemaju posao, struju ni asfalt. Dolazim vidjeti kako žive, a ako se pokaže da žive suprotno od onoga što ja mislim, onda ću to i javno priznati – izjavio nam je Aleksandar Vučić, bivši Šešeljev bliski suradnik i potpredsjednik Srpske napredne stranke (SNS), uoči svog posjeta Kninu i Lici.

Radikalni raskol
Vučić, koji je nakon svađe sa Šešeljom osnovao SNS zajedno s Tomom Nikolićem, tijekom boravka u Hrvatskoj posjetit će Kistanje, Knin, Gračac te Lipik. Vučić tvrdi da njegov posjet nema nikakvu političku pozadinu.

– Neću osnivati stranačke ogranke niti držati političke govore. Želim vidjeti kako Srbija može pomoći Srbima u Hrvatskoj, koje 13 godina nitko ne obilazi. Mi smo moderna politička stranka i naš posjet nikome ne treba smetati.

Kao što Sanader i Milanović obilaze Hrvate u BiH, tako i mi želimo obići Srbe u Hrvatskoj. Ne vidim u tome ništa neobično i nije mi jasno zašto su mediji pokrenuli hajku protiv moga dolaska. Valjda tako dižu tiražu – kazao nam je Vučić.

Na pitanje kako komentira izjavu predsjednika Koordinacije kninskih braniteljskih udruga Tomislava Čolaka da nije dobrodošao u Hrvatsku jer je 1995. u Dvoru na Uni skupa sa Šešeljom držao ratnohuškačke govore, Vučić je kazao da zbog toga neće odustati i da ne očekuje nikakve incidente.

Etničko čišćenje
– Nitko me neće maltretirati i vući za uši. Mogu me samo ubiti, i to zbog drukčijeg mišljenja jer ja i dalje mislim da su Oluja i Bljesak bile etničko čišćenje – izjavio je potpredsjednik SNS-a. Dodao je da se ne namjerava sastajati s predstavnicima kninskog ogranka Srpske demokratske samostalne stranke (SDSS), Srpskog nacionalnog vijeća i Srpskog demokratskog foruma jer su to političke organizacije kojima svoj dolazak nije niti najavio. – Jedino što želim jest razgovarati s običnim ljudima i vidjeti kako oni žive – rekao je Vučić.


Jeremić: Neka se sud bavi genocidom

Iako su svjesni da je Hrvatskoj potrebna zemljišna politika koja će osigurati to da oranice budu obrađene, Klub SDP-a najavljuje da će zatražiti ocjenu ustavnosti Zakona o poljoprivrednom zemljištu prihvati li Sabor prijedlog koji mu je ponudila Vlada. SDP, naime, tvrdi da je prijedlog protuustavan jer zadire u pravo privatnog vlasnika da slobodno raspolaže svojim zemljištem i sam odlučuje kome će ga i po kojoj cijeni dati u zakup ili prodati. Ingrid Antičević-Marinović kaže da čovjek ne može vjerovati da koalicijska vlast u kojoj je i HSS dolazi s prijedlogom kakav ne bi prošao ni 1947. jer se ni tada seljacima nije uzimala zemlja. Spor je nastao zbog odredbi prema kojima bi vlasnici zemljišta koji ga ne mogu ili ne žele obrađivati morali plaćati kazne ili ga preko jedinice lokalne samouprave ponuditi u zakup ili na prodaju. (V. Mo., A. M., Ml. Š.)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije