Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANALIZA
Povratak na članak

A što kad presuše devize turista i gastarbajtera?

Krajnje je vrijeme da interesne grupe prestanu izigravati žrtvu i počnu s jednom skromnom liberalnom idejom – preuzimanjem barem dijela odgovornosti na sebe.

Komentari 8

MK
mkzr
05:26 08.04.2020.

Ovaj članak je katastrofa pa naravno da je država puna uhljeba,predsjednika opčina,županija njihovih žena ljubavnica i ostalog aparata za glasanje.Mali obiteljski obrti i firme pokušavaju se boriti na razne načine,plačaju uredno velike poreze na dohodak i sva ostala nametnuta davanja i članarine (hrpa nepotrebnih) pokušavajući nešto ostvariti(nekada u kapitalizmu prva i druga generacija ispaštaju a treća generacija ima kapital za normalan i lagan život) samo ovdje urednik ovog članka misli da mali obrtnik može i mora imati za pet godina rada 10 miliona eura čistih sa strane za teška vremena.Ako ovako svi zajedno nastavimo biti će uskoro gladi, nereda i hrpa problema za sve.Slovačka je vratila sav vanjski dug privukla je automobilsku industriju oslobodila ih davanja i poreza a većina državnih službenika je prešla u tu industriju jer bolje mu je raditi za 1.300 eura plaće nego sjediti i ništa ne raditi za 500 eura,ali kod nas izgleda mora doći totalna apokalipsa da se i političari i narod osvijeste i krenu raditi i stvarati.Stoti put ponavljam privatni sektor i privatne firme nisu loše ako ih država nadzire i propisuje minimalne plače i prava zaposlenika(zakonska)tj. država treba za dobrobit svoga naroda.Smanjiti poreze (sve oblike) ukinuti opčine mjesne zajednice i hrpu županija,privući autoindustriju,farmaceutsku,prerađivačku industriju smanjiti i skroz ukinuti porez za ogromne firme ali takvim firmama onda onda odrediti da moraju dati zaposlenicima 1.500 eura plaće.

VL
MK
mkzr
05:31 08.04.2020.

Kad će netko imati 1.500 eura plaće imati će i država koristi i kafići i trgovina SVI.Samo treba smanjiti uhljebe i privući investitore a ljude natjerati da rade a ne da su puni kafići ujutro,popodne i navečer.

VL
BE
Beskucnik
07:04 08.04.2020.

Iluzije su za malu djecu , dok se drzava moze zaduzivat da odrzi javni sektor ,ona ce to radit ,jer to je nacin ostanka na vlasti .Ocekivat da ce Talijanske Francuske Austtijske ...banke oprastat i odgadat ovrhe zbog recesije ,je totalna glupost , ako se sreze javni sektor i ljudima smanje place doci ce do vala ovrha , i mozemo ocekivat odlazak uhljeba van (samo ne znam sta ce radit?) . Drzava ce trebat min. par milijardi € godisnje u iducih par godina samo za mirovine i place , tako da zaduzenost i kamate ce pojest novac za investicije i dovest do Grckog bankrota . Ne postoji velika mogucnost stranih investicija , razlog su porezi ali i trenutak u kojem se robotizira proizvodnja gdje zapravo cijena radne snaga nije presudna , a s druge strane radnik u RH je troduplo skuplji nego u Makedoniji . Jos jedan moment je bitan ,nakon korone zapad gubi svoju premoc i bogastvo i moc seli na Istok ,Kina i Pacificka grupa drzava ce postat nova velika ekonomija , Europa je starica koja nemocno gleda svoje propadanje , nemocna obranit se od migranata i terorista , moralno i materijalno na putu propadanja

VL
Avatar Kordunusrcu.
Kordunusrcu.
06:06 08.04.2020.

Jedno je sigurno sezona je propala,gastaarbeiteri,ne dolaze za uskrs,avjerovatno ni na jadran nece njih 90% doci,a drugo,nasa je drzava trebala zadrzati domaceg gosta na nasem Jadranu,i naravno nase susjede,i njima cjene prilagoditi,pa blje bi bilo,da nam dodje 100 tisuca bosanaca i potrose po 150 eura,nego par tisuca zadni turista,koji potrose po 1000 eura,za vrjeme boravka,digli ste jednodnevne cjene 100 eura za posjet Plitivcama,umjesto da ta cjena bude 10-15 eura dnevno,pabi i nasi ljudi dolazili u obilaza Plitvica,ali nasa pohlepa za novcem i brzom zaradom,ce se na kraju pokazati sigurno vrlo losom odlukom,i gubitkom u milijardama.

VL
ZB
Zoki-Bijela
08:48 08.04.2020.

Gastarbeiteri nepostoje vec dugo.. Vise nisu gosti vec tam zive vec generacijama..

VL
PU
paul-umpe
09:00 08.04.2020.

Zelje su mi se ostvarile.Diaspora nece dugo dolaziti a ako Bog da ni za ljeto.Isto tako nece kupovati nekretnine.E sad te ja pitam hoce li dijaspora imati pravo glasanja na izborima.Pitajte ministra financija i guvernera koliko ta ista diaspora donese novaca u HR.

VL
DU
Deleted user
05:54 08.04.2020.

Kako bude cijeloj Europi biti će i nama. Što bi u ovom trenutku značilo da imamo bilo kakvu veliku industriju kada se nema kome prodati.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.