Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
23.05.2014. u 12:00

U 14 godina vladavine hrvatskom metropolom nije riješio ni jedan jedini problem ushuktalog urbaniteta, osim naplate parkiranja u cijelom gradu

Ne znam gdje se to gasi Milan Bandić. I je li ga uopće moguće ugasiti. U trenucima kada Hrvatska živi prirodnu katastrofu neviđenih razmjera bahati se svojim nepostojećim sposobnostima i nudi pomoć bez ikakva pokrića. Potpuno izvan zdrave pameti. Pa taj je lik gospodar života i smrti u Zagrebu punih 14 godina. On bi sada za nekoliko dana riješio sve probleme na poplavljenom istoku Slavonije, a u čak 14 godina nije riješio ni jedan jedini krucijalni zagrebački problem. Gdje god da zapiknemo, tragične posljedice Bandićeve bezglave vladavine itekako su vidljive.

Pa grad Zagreb guši se u nerazvrstanom smeću. Grad Zagreb nije ni počeo rješavati problem smeća, a Bandić neprestano bunca o nekakvoj metropoli. Ne’š ti europske metropole koja smeće samo trpa na jednu jezovitu hrpu u Jakuševcu i u kojoj se stalno događaju opasni požari na raznoraznim deponijima. Požari koji nikada ne dobiju sudski epilog. Što se smeća tiče, puno je više napravio mali Čakovec, a Bandićev beli Zagreb grad nije se maknuo od početka. Da je premijer, Bandić bi spavao u Gunji. Pa zašto ne spava na Jakuševcu?

Što je pak Bandić napravio u kulturi? Ili bolje rečeno, što nije napravio? Još nije uspio dovršiti zgradu Muzičke akademije koju je tako nevizionarski pošto-poto ugurao u Ferimportovu neprikladnu zgradu na Trgu maršala Tita. Zašto nije podržao ideju da svoju dvoranu na nefunkcionalnom Zagrebačkom velesajmu dobije Zagrebačka filharmonija uz pomoć javno-privatnog partnerstva? Ili zašto se nije na vrijeme, kada je još bilo javnog novca, pozabavio gradnjom zgrade za muzičko kazalište? Zašto je dopustio propadanje i urušavanje Paromlina od kojeg bi svaka gradska administracija u Europi učinila kulturnu atrakciju?

Zašto Zagreb nije dobio pravi kongresni centar koji bi mogao donositi i ozbiljan novac kada već projekt dvorane Lisinski nikada nije dovršen do kraja? Zašto ulickani Trg bana Jelačića ovaj gradonačelnik uporno pretvara u ofucani šator-grad? Zašto po gradu neprestano postavlja spomenike sumnjive umjetničke vrijednosti, bez ikakvih konzultacija sa strukom? Zašto dopušta pretvaranje najljepših gradskih povijesnih trgova u aerodromske čekaonice ili trgovačke centre koji nemaju nikakav lokalni identitet? Što je učinio da preskupa zagrebačka Arena optimalno profunkcionira? Zašto ne riješi problem sa smještajem Hrvatskog restauratorskog zavoda? Što je sa brojnim umjetničkim donacijama koje je grad Zagreb dobio, a koje nitko nema prilike vidjeti, onom Murtićevom ili Džamonjinom, primjerice? Kakvu to nedosljednu i makijavelističku kadrovsku politiku u kulturi vodi ovaj gradonačelnik koji govori samo onda kada ne treba, a šuti kada bi trebao govoriti? Što je, pobogu, ovaj prvi čovjek grada Zagreba učinio sa starim kavanama kao što su to Corso i Medulić, obje u Ilici?

Ništa. A stalno nešto obećava. U kakvom su stanju freske Maksimilijana Vanke u Gradskom podrumu? Nikoga nije briga. Ponajmanje Bandića koji se sada besramno nudi za hrvatskog premijera, nakon što u Zagrebu nije riješio ni jedan jedini problem ushuktalog urbaniteta, osim što će naplaćivati parkiranje na čitavom prostoru grada i što je zavidno ustrojio Zagrebparkingove pauke kao vjerni učenik Franje Tahija. Bandić halucinira o mehanizaciji. Pa gdje mu je ta mehanizacija u Zagrebu? Što ne riješi klizišta u gradu koji je za Bandićeve vladavine ostao i bez sljemenske žičare, a nije se uopće približio Savi. Dapače, dodatno se od nje udaljio. I doista. Gdje se gasi taj Bandić? I je li ga uopće moguće ugasiti?

>> Milan Bandić opet obećao izgradnju metroa za tri godine

Komentara 27

IV
Ivek22
14:09 23.05.2014.

Članak je napuhan, pun osobnog animoziteta prema gradonačelniku, prava hrana za sve troll dežurne Bandićeve mrzitelje na ovom portalu! Koji vrag su vaši politički idoli napravili u ovoj državi, a prije svega vaš ljubimac Milanović gospon Derk?

LO
lovroufc
14:55 23.05.2014.

Da da u Zagrebu je sve "katastrofa", samo mi nije jasno zašto u nedavno objavljenoj interaktivnoj statističku mapi hrvatskih gradova o gospodarsko-socijalnom stanju, plaćama, nezaposlenosti, demografiji itd., grad Zagreb najbolje stoji po svim socijalno-gospodarskim parametrima, plaće najviše, više rođenih negoo umrlih, a nezaposlenost u usporedbi sa svim gradovima u Hrvatskoj najmanja. Konstantno vi novinari secirate, pljujete i ismijavate Bandića te izvlačite probleme koje svaki grad ima, a zanemarujete ili s podsmjehom gledate na sve ono što je Bandić pozitivno napravio u ovom gradu. Stalno vi mrzitelji pljujete i prodajete neku vašu percepciju o Zagrebu, a mi većina građana koji smo za Bandića smo idioti. Pa nismo mi građani bedasti da biramo nekoga 14 godina ako nam nije dobro. Secirajte Rijeku koja je u 20 godina izgubila 40.000 stanovnika, demografski propada, nezaposlenost za 4% viša od Zagreba, a plaće 30% zaostaju za Zagrebačkim plaćama. Zašto uspoređujem Rijeku i Zagreb, pa zato jer su ta dva grada bila ekonomski izjednačena u devedesetima, iako je centralizacija u devedesetima bila veća nego danas, a Zagreb je danas 30% razvijeniji grad od Rijeke koja je u vašim salonskim lijevo-liberalnim krugovima koji veze nemate s istinskim socijaldemokratima kakav je Bandić, primijer razvijenog,urbanog, kulturnog grada bez tamo nekih dotepenaca, iako po popisu stanovništva u Rijeci živi 52% stanovnika koji nisu rođeni u Rijeci. A u kulturu ulažu 2% proračunskih prihoda dok Zagreb za kulturu daje 400 milijuna kn godišnje, odnosno 14% svojih proračunskih prihoda.

IR
ir
13:52 23.05.2014.

sve ok, ali nema ni rijeci o onome sto je napravio u vezi infrastrukture, od Bundeka do gradskih prometnica, previse jednostrano

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije