Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
navodnjavanje
Povratak na članak

7 seljaka u sustavu navodnjavanja od 26 mil. kuna u Međimurju

Sustav u Kuršancu, građen za 250 hektara, proradio je zbog kvarova tek nedavno, više od godine dana nakon svečanog otvaranja

Komentari 6

BR
Bruška
13:44 21.08.2012.

DA nije to ono 80% cijene sustava navodnjavanja je besplatno za veleposjednike ,pa idemo niže postotke dok ne dođemo sa poljoprivrednih managera na seljake koji moraju platiti 100% jer imaju malo zemlje a i sami je obrađuju. Sve lijepa HDZ -HSS priča. Dijeli se zemlja ( ali samo nekima), dijele se poticaji ( na danu zemlju), meliorira se i td. Priroda se eto pobunila i što sad. Možda da se prebace na ekološki otpad ili šljunčare , neku koncesiju možda?

VL
OG
Oger
14:18 21.08.2012.

Jel' to isto jedan od projekata koje je Jaca svecano otvarala? Pa kakve mi to tehnicare imamo koji nisu u stanju pustiti u pogon jedan sustav za navodnjavanje?

VL
OB
-obrisani-
15:33 21.08.2012.

Te zemlje su između Gornjeg Kuršanca i Kuršanca, zračna linija cca 1 (jedan) kilometar od jezera! Da su cijevi od zlata ne bi smjele koštati 26 milijuna kuna! Ovo me podsječa na HAC-ovo bojanje tunela. Međimurci su telci! U blizini je Drava i njezin "vodeni stol" je na dubini cca tri metra iskopali bi bunar i imaju vode kloliko žele

VL
ST
sttipe
15:46 21.08.2012.

ne bacat naš novac!!!kakvo crno navodnjavanje s ovakvim porezima???dajte oslobodite poreza proizvodjača hrane,nek on hranu prodaje bez poreza pa da vidite kako će seljaci sami napravit navodnjavanje kad se rad bude isplatio!!!dok god svaki tajkun može jeftinije preprodat robu država koje imaju manje poreze,nema od bilo kakve proizvodnje ništa..ni od države..

VL
BV
bvalen16
12:42 22.08.2012.

26 mil. kuna za sedam seljaka?To je netko dobro zavukao ruku u državnu kesu.Za sad je voda besplatna ali ako se priključi dobar broj seljaka onda se sustav privatizira i naravno voda skupa kao zlato..

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.