Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tradicionalno

48. vinkovačke jeseni pod pokroviteljstvom Večernjeg lista

vinkovačke jeseni
Goran Ferbezar/PIXSEL
17.04.2013.
u 16:00

Na prošlogodišnjim priredbama Vinkovačkih jeseni bilo je 140.000 posjetitelja i 8 500 izvođača

Ovogodišnje 48. vinkovačke jeseni održat će se pod tradicionalnim glavnim medijskim pokroviteljstvom Večernjeg lista, od 6. do 15. rujna, rečeno je na današnjoj tiskovnoj konferenciji Organizacijskog odbora ove manifestacije koja je uvelike prešla okvire regionalne folklorne priredbe pa je na prošlogodišnjim priredbama bilo 140 000 posjetitelja i 8 500 izvođača.

- Prošle Jeseni su bile malo drugačije nego ranije jer smo u programu svečanosti otvaranja imali građanski štih, ali ove godine opet smo u Šokadiji i Slavoniji i vraćamo se korijenima i povijesti Šokaca u Slavoniji. Svečanost otvaranja je pod sloganom \"To smo što jesmo\" prema naslovu knjige Vladimira Rema koji je napisao niz radova i knjiga o Šokcima i Šokadiji, tko su Šokci, gdje žive i što su nam od svoga bogastsva i tradicije ostavili - rekao je predsjednik Organizacijskog odbora Vinkovačkih jeseni i gradonačelnik Vinkovaca Mladen Karlić, a tajnik Stjepan Đurković dodaje kako je u tehničkom smislu veliki dio posao već obavljen.

- Tema je slavonska pa smo već kontaktirali folklorne skupine koje će nastupiti neka svoj nastupe prilagode ovogodišnjoj temi. Scenarij otvaranja je već napravljen, izvođači su dogovoreni, a novost ove godine je dolazak mnoštva folkloraša iz dijaspore, Njemačke, Rumunjske, Austrije, Mađarske uz one već ustaljene iz BiH i Vojvodine - rekao je Đurković.

Scenarij svečanosti otvaranja Jeseni, jedne od najatraktivnijih prijedbi manifestacije, već godinama piše Ana Cvenić koaj je pojasnila kojim se
motivima vodila pri pisanju scenarija.

- Vladimir Rem je svoj književni vijek posvetio tradiciji i Slavoniji, a uz njegova djela, temelj scenarija su djela pučkih pisaca i književnika poput Đuke Galovića, Švagelja, Rešickog i drugih. Niz slika i fragmenata povezanih pjesmom i plesom potka je ovogodišnjeg svečanog otvaranja gdje
ćemo pokazati \"To smo što jesmo\" - rekla je Ana Cvenić.

Organizatori obećavaju kako će 48. vinkovačke jeseni biti atraktivnije i svečanije nego prošlogodišnje i da će uvesti i neke novine, a najveće kolo na svijetu u kojega će se uhvatiti svi sudionici i posjetitelji, bit će i ove godine u vinkovačkim ulicama.

 

>>Otvaranjem Folklornih večeri počele 47. Vinkovačke jeseni

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije