Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

34 projekta odabrana na donacijskom natječaju OTP banke

OTP banka
16.06.2023.
u 13:35

OTP banka je u okviru svog programa “Zeleno svjetlo za… bolje društvo“ na javnom natječaju za dodjelu donacija odabrala 34 projekta kojima će dodijeliti ukupno 53.000 eura.

Već dvanaestu godinu za redom OTP banka je organizirala javni natječaj za dodjelu donacija na koji su se mogli prijaviti projekti u četiri kategorije: mladi, obrazovanje i znanost, očuvanje kulturne, povijesne i tradicijske baštine te očuvanje okoliša, humanitarni projekti i sport. Povjerenstvo javnog natječaja za dodjelu donacija odabralo je 34 projekta koji su usmjereni na podizanje kvalitete života u zajednicama u kojima se provode, a kojima će dodijeliti ukupno 53.000 eura.

U proteklih dvanaest godina OTP banka je samo putem svog donacijskog natječaja dodijelila više od 670.000 eura te pomogla realizaciji više od 500 projekata važnih za razvoj zajednice i društva u cjelini.

U 2023. donacije su dodijeljene sljedećim udrugama, klubovima i ustanovama sa sjedištem u Republici Hrvatskoj:

U kategoriji mladi, obrazovanje i znanost: Gimnaziji Franje Petrića Zadar, Gradskoj knjižnici Ivan Vidali Korčula, Gimnaziji Pula, Ženskom košarkaškom klubu Škabrnja, Stolnoteniskom klubu Zadar, Taekwondo klubu Marjan i Univerzalnoj sportskoj škola Sport Talent Solin.

U kategoriji očuvanja i zaštite kulturne, povijesne, tradicijske baštine te zaštite okoliša: Hrvatskoj glazbenoj mladeži, Kulturno umjetničkom društvu Moreška – Korčula, Civilnom centru Deak Ferenc iz Luga, Dječjem vrtiću Orebić, Klubu daljinskog plivanja Split, Udruzi Zdravi grad, Planinarskom društvu Babulj Bibinje, Turističkoj zajednici općine Ražanac i Vaterpolo klubu Garmenjak.

U kategoriji humanitarnih projekata: Centru za pružanje usluga u zajednici Zadar, Udruzi za promicanje arhitekture i dizajn Zagreb Open House, Udruzi za promicanje odgojne i obrazovne djelatnosti Žaruljica, Dragonboat klubu Zadar i Hrvatskom veslačkom klubu Mornar – Split.

U kategoriji sport: Nogometnom klubu Župa dubrovačka, Ženskom košarkaškom klubu Šibenik, Tenis klubu Borik, Košarkaškom klubu Solin, Košarkaškom klubu Marsonia, Malonogometnom klubu Podstrana, Veslačkom klubu Krka – Šibenik, Nogometnom klubu Draga - Mošćenička Draga, Parajedriličarskom klubu Zagreb, Triatlon klubu Zadar, Nogometnom klubu Prugovo, Kuglačkom klubu Mertojak i Rukometnom klubu Petason – Vranjic.

Osim donacijskog natječaja, OTP banka, u okviru svog programa „Zeleno svjetlo za znanje“, u akademskoj godini 2022./2023. stipendira studente iz obitelji slabijeg imovinskog stanja i redovite studente s iznimnim sportskim postignućima. Projekt stipndiranja studenata slabijeg imovinskog stanja realiziran je u partnerstvu s gradovima Split, Zadar, Sisak i Boigrad na Moru, općinama Župa dubrovačka, Bilje, Jakšić, Nuštar, Lanišće, Barban, Pićan i Gračišće te Sveučilištem u Zadru i Caritasom Dubrovačke biskupije.

U proteklih trinaest godina banka je kroz program „Zeleno svjetlo za znanje” stipendijama i drugim darovanjima izdvojila više od milijun eura za bolje uvjete školovanja i ulaganja u edukaciju.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije