Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI NADZORNICI Skupština 3.maja napokon potvrdila

3. maj je brend, treba mu vratiti staru slavu

29.04.2009.
u 16:02

Denis Vukorepa, predsjednik uprave riječke Luke, od danas je predsjednik nadzornog odbora 3. maja. Njegov je zamjenik Robert Škifić, prvi čovjek Viktora Lenca, a treći novi nadzornik je dr. Dušan Rudić, dekan Veleučilišta u Rijeci.

Novi trojac zamijenio je Ivana Brusića, Davora Begonju i Mladena Štica, koji su u početku godine podnijeli ostavke, a skupština ih je danas i službeno prihvatila i konstituirala novi NO. Uz Vukorepu, Škifića i Rudića, dvoje članova NO su iz starog saziva - Siniša Šket, predstavnik Ministarstva gospodarstva, i Roland Sušanj, kojeg je izabralo radničko vijeće.

Probuditi cijeli sustav
- Treći maj je brend i treba ga vratiti na pozicije koje je nekad imao, to je sada najvažnija zadaća - rekao je D. Vukorepa nakon skupštine. Dodaje da su novi nadzornici i uprava jedinstveni u zaključku kako “cijeli sustav treba probuditi”, što znači da sektor prodaje treba biti aktivniji, tražiti, a ne čekati, naručitelje kako bi se knjiga narudžbi (sada je u njoj sedam brodova i jedna teglenica) napunila.

U ovome trenutku osiguran je posao za 2010. i dio 2011., a stanje na svjetskom tržištu nije za brodograditelje obećavajuće jer su zbog krize i već naručene gradnje otkazane. No, riječki brodograditelji među rijetkima su koji imaju i ovako popunjenu knjigu narudžbi. Vukorepa najavljuje i nove poteze vezane uz racionalizaciju troškova proizvodnje, odnosno novu organizaciju i sistematizaciju kako bi se vidjelo gdje je višak zaposlenih.

Samo “core” biznis
Nije riječ o prijetnjama otkazima nego o prekvalifikacijama i zbrinjavanju, moguće i u poduzećima koja se moraju izdvojiti iz “core” biznisa, objašnjava Vukorepa, dodajući da bi i zaposleni mogli postati njihovi vlasnici.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije