Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sa 99% preciznosti
Povratak na članak

17-godišnja genijalka izumila aplikaciju za otkrivanje raka dojke

Cloud4Cancer Breast Cancer Detection plod je sedmogodišnje izobrazbe o umjetnoj inteligenciji koju je mlada djevojka usavršila tijekom osnovnoškolskog obrazovanja

Komentari 8

EL
ElCapitan
16:50 26.07.2012.

ma nemoguce da ima pametnih u toj americi,,,oni su svi pomahnitali ubojice, ovo mora biti false flag operacija, mazu ljudima oci...ha marsi i kompanijo????

VL
CH
chemica
17:04 26.07.2012.

Otvorio sam aplikaciju, ali mi je slabo šta jasno. Samo za sebe, beskorisno. Vjerojatno se radi o nekakvoj računalnoj obradi podataka koja bi nakon laboratorijske analize trebala odrediti da li se bolest pojavila. Oprosti mala, ali to je ipak još uvijek posao LIJEČNIKA, a ne računala i "umjetne inteligencije". Jednog lijepog dana, kada će sve biti informatizirano i robotizirano, od uzimanja uzoraka pa do rezultata...Jednog dalekog dana.

VL
KA
kajinx
17:14 26.07.2012.

26.07.2012. u 17:04h chemica je napisao/la: …ali mi je slabo šta jasno. Da li možda pokušavaш pisati Hrvatski?

VL
Avatar mlohavi
mlohavi
18:28 26.07.2012.

bez veze Ovaj "izum" je najobičniji kviz iz ženskih časopisa koji je samo ubačen u smartphone aplikaciju. I onda po odgovorima daje postotak rizika. Ko da ja napravim app i ponudim odgovore u postotcima 1) imate tjeskobu .............1-100 %? 2) 2) boli vas u prsima..........1-100 %? 3) trne vam ljeva ruka.......1-100 %? 4) teško dišete...................1-100 %? eh da...imate srčani udar može smješak?!? ... može :D

VL
TH
thekurcula
18:45 26.07.2012.

Svaka čast curi ali mene ova vaša reč, genijalka, podseti na priču pokojnog pesnika Brane Petrovića kako mu se mama pod stare dane išla opismeniti i završiti 7. i 8. razred osnovne škole koji su joj još nedostajali. I tako, pričao je Brana, morao ja da joj idem na roditeljske. Kad ono njen razredni moj dobar školski drug iz gimnazijslih dana, nstavljao bi Brana priču. Pita ga brana kako mu keva, kako uči, da lio brzo shvata, i tako to, a mamin razedni mu odgovori: - Brano, burazereu, keva ti je genijalka! Samo, jbg, pravi pizdarije!

VL
PN
Persona Non Grata
20:22 26.07.2012.

Ništa tu nije revolucionarno. Mreža se trenira na dovoljno velikom uzorku poznatih simptoma i konačnog ishoda. "Istrenirana" mreža onda na osnovu unešenih simptoma prognozira ishod. Bolji rezultati se dobiju kombinacijom fuzzy logike, Genetskih algoritama i Neuralnih mreža. Primjera takvih aplikacija ima i više nego dovoljno. Npr. GenexProTools od GepSofta su u stanju istu stvar napraviti i onda kreirati formulu koja se može integrirati,npr. u Delphi, PHP ili sl. Redovni pregledi i pravovremeni posjeti liječniku mogu spasiti živote mnogim ljudima,a ne računalni programi koji će nas upozoravati kada je već, nažalost, u većini slučajeva kasno...

VL
DW
dr_who
13:03 27.07.2012.

Od ovakvih članaka mi je sila na wc. Da se tu nađe neki iole znanstveno potkovan novinar kojeg stvarno zanima o čemu se tu radi otišao bi provjeriti što je to "neural network", na kojem principu se mjeri preciznost i najvažnije koja je razlika između ovog testa, (kakva aplikacija?) i ostalih testova. I šlag na kraju metode i algoritme koje su razvijali valjda doktori matematike neka djevojčica krene proučavat sa 12 godina ( jer prema tekstu je toliko imala kada je započela sa upoznavanjem tematike/radom ). Sada sa 19 godina još nije ona dovoljno obrazovana da bi razumijela pola stvari iz tih metoda i onda da je ona nešto izmislila ili napravila? Ameri imaju dobar marketing to im se mora priznat, ali oni imaju i zaglupljenju publiku koja bi pušila te fore, zakaj se te fore prodaju nama?

VL
DW
dr_who
13:05 27.07.2012.

mali ispravak: počela sa 10 godina proučavat, sad ima 17, još bolje

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.