Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi objekti

15 milijuna kuna za novo sjedište Državnog odvjetništva u Puli

gradnja
Davor Puklavec/Pixsell
29.04.2011.
u 13:46

– U sklopu reforme pravosuđa radimo pritisak na sudove i djelatnike pa im želimo osigurati uvjete kako bi mogli ispuniti zadatke koji se od njih traže – kazala je državna tajnica B. Novosel.

Državna tajnica Ministarstva pravosuđa Barica Novosel otvorila je danas radove na uređenju zgrade bivše vojarne Istarskih brigada u Puli. Zgrada se preuređuje za potrebe Općinskog i Županijskog državnog odvjetništva te zemljišno knjižni odjel.

– U sklopu reforme pravosuđa radimo pritisak na sudove i djelatnike pa im želimo osigurati uvjete kako bi mogli ispuniti zadatke koji se od njih traže. Ovaj novi prostor u Puli imati će oko 3000 četvornih metara, a predviđeno je da će radovi trajati godinu dana. Važno je za odvjetništvo, s obzirom na primjenu novog ZKP-a, da objekt bude gotov do rujna iduće godine kada će ih očekivati mnogo više posla – rekla je državna tajnica Barica Novosel.

Radovi su vrijedni oko 15 milijuna kuna, a novac su osiguran zajmom Svjetske banke za projekt potpore pravosudnom sektoru. Izvođenje radova ugovoreno je s tvrtkom Lavčević d.d., a građevinski nadzor provodi Jurcon Projekt d.o.o.

Radovi se izvode na bivšoj vojarni Istarskih brigada u Rovinjskoj ulici, blizu središta grada i blizu sadašnje zgrade Županijskog državnog odvjetništva.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije