Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
21.11.2013. u 12:00

Ovi državni službenici u kombinezonima brinu se o samo 90 najvažnijih državnih limuzina i lani su imali samo 536 servisa

Branko Grčić, potpredsjednik Vlade, među mjerama koje su u pripremi najavio je i tzv. outsourcing kojem je cilj neke radnike iz javnog sektora prebaciti u privatni poput onih koji u školama i bolnicama rade na čišćenju i održavanju. Istovremeno, otkriva Globus, Vlada u garaži Kockice ima vlastiti autoservis sa 38 zaposlenih automehaničara. Ovi državni službenici u kombinezonima brinu se o samo 90 najvažnijih državnih limuzina i lani su imali samo 536 servisa ili jedan dnevno po mehaničaru. Učinkoviti su kao i Vlada koja bi mogla razmisliti i o “outsourcanju” autoservisa.

Na kojim adresama živi 20 Klingonaca i 24 Marsovca

Željko Pinjuh, predsjednik Gradskog vijeća Vukovara, zatražio je od Državnog zavoda za statistiku podatke o imenima i prezimenima svih stanovnika Vukovara s adresom prebivališta i nacionalnom pripadnošću prema popisu stanovništva iz 2011., ali ih srećom neće dobiti jer je riječ o zakonom zaštićenim podacima. Tko bi nakon uvođenja takve prakse na budućim popisima stanovništva otvoreno razgovarao s popisivačima? Jedino 20 deklariranih Klingonaca i 24 Marsovca prema popisu iz 2011.

Zbog Brazila u nova kreditna zaduženja

Drago Ćosić, komentator HTV-a, uz molbu bankarima da budu milostivi, pozvao je građane da dignu kredit za odlazak u Brazil. Lako je njemu, on će u Brazil o trošku HTV-a, odnosno svih nas TV pretplatnika.

Profesor Smerdel ne sjeća se studenta od 210 cm

Peđa Grbin, predsjednik saborskog Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav, nizu sukoba s Ustavnim sudom i sukoba s ustavnim stručnjacima dodao je još jedan. Na njegovu nedavnu izjavu u Globusu da je “polagao ispit kod profesora Smerdela” koji je jedan od najvećih autoriteta za Ustav reagirao je demantijem sam Branko Smerdel. Ugledni profesor prekopao je arhivu i utvrdio da Grbin nije predmet ustavno pravo polagao kod njega, već kod asistentice Biljane Tomljanović i ocijenjen je kao vrlo dobar. – Ostao bi mi u pamćenju student od 210 centimetara – našalio se Smerdel i poručio da nije bitno kod koga je Grbin polagao ustavno pravo, već da što prije svoje znanje obnovi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?