Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VODOVOD U tijeku komunalni zahvat u lekeničkoj općini

U Lekeniku i Pešćenici 7 km vodovodne mreže

02.12.2008.
u 17:07

Vodovodna mreža širi se ulicama Pešćenice i Lekenika, najvećih naselja lekeničke općine. Potkraj prošle godine počela je gradnja oko 2500 metara distributivne mreže u Pešćenici i ovih dana su zadnje kontrole i ispiranja te će se sustav uskoro početi koristiti.

Na redu manja naselja
Pri kraju je gradnja vodovodne mreže u lekeničkim ulicama, Turopoljskoj, Posavskoj, Odranskoj i Kolodvorskoj. Dužina je mreže na tome području ukupno 4180 metara, a vrijednost je radova, s nadzorom, oko 1,8 milijuna kuna. Počela je gradnja i u Erdedskoj ulici. Vrijednost se procjenjuje na oko 800.000 kuna.

- U ostvarenju toga projekta očekujemo pomoć Fonda za regionalni razvoj milijun kuna, a preostali dio dat će Općina Lekenik. Priprema se projektiranje mreže u manjim ulicama u Pešćenici i Lekeniku te glavne mreže u Donjem Vukojevcu, Brežanama Lekeničkim i Poljani Lekeničkoj. Dio mreže prema Brežanama i Poljani obuhvaćen je projektom gradnje autoceste, te će s njom biti i izgrađen - kaže općinski načelnik Marijan Crnkoci.

Za magistralni vodovod do Petrinje u međuvremenu je ishođena lokacijska dozvola, ali je projekt dugoročan. Nije odgovarajući za razvoj lekeničke poduzetničke zone, te je ponovno odlučeno o gradnji novog vodospremnika u Vukojevcu. Kada se završi gradnja vodospremnika, povećat će se tlak u mreži i količina vode. Taj će se zahvat, pretpostavlja se, završiti za godinu dana.

Priključak 8000 kuna
Istodobno s tim aktivnostima projektira se infrastruktura za poduzetničku zonu Marof, što podrazumijeva i vodoopskrbu, odnosno produžetak magistralnog vodovoda od Lekenika do poduzetničke zone. Na taj će se sustav moći priključiti i lekenička kućanstva. Za priključenje im je potrebna građevinska dozvola ili zamjenski dokument, te oko 8000 kuna.

Što se pak tiče pokupljanskog dijela općine, ondje će se kućanstva priključiti na magistralni vod iz Petrinje.

Želite prijaviti greške?