Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
20.07.2013. u 14:00

Ministri zdravlja, prometa i turizma izašli su na naplatne kućice, dijelili letke i savjete turistima da ne izlaze na sunce ili kad je vruće odu neki bar

Da nije lako biti političar na početku turističke sezone naši se gledatelji sjećaju još od vremena premijerke Jadranke Kosor, kad je mađarskim turistima rekla da je \"day after yesterday\" bila u njihovoj zemlji. I svi su je shvatili, premda još ni danas nitko nije shvatio u čemu se skrivala tajna uspjeha ministra turizma Damira Bajsa, koji joj je tada pravio društvo.

Jučer su se na istim naplatnim kućicama našla čak tri ministra odjednom: zdravlja Ostojić, prometa Hajdaš Dončić i turizma Lorencin. Sva trojica su, vidjelo se u reportaži RTL-a, imala istu poruku turistima – čuvajte se vrućine!

Dakako, svaki u svom stilu, pa je ministar Ostojić vozaču dao savjet: \"Malo se pazi da ti ne udari sunce, odmori se i izbjegavaj vani biti od podne do pet\". Dok je Lorencin svome sretniku poručio da \"kad je sunce jako, preporučam vam da idete u neki bar osvježiti se, a onda ponovno na kupanje\". Zlata vrijedni savjeti! Osobito onima koji redovito idu na more. I to baš u ljeto. Premda bi, zna to ministarski trojac, isto vrijedilo i za kopno, kao u onoj slavonskoj \"Tri livade, tri livade, nigdje \'lada nema\".

Hajdaš Dončić priznao je da je prometa manje i to ga je, čini se, zbunilo manje od printanja kartice za auto-cestu, jer je stiskao prvo dolje, pa gore, pa opet dolje, opet gore, ne bi li je uslužno dodao svome dobrodošlom turistu.

Koliko dobrodošlom? E pa toliko da sad npr. U Baškoj Vodi plaču za turistima iz BiH, koje su godinama demonizirali na našim plažama na sve moguće načine. Predsjednik Turističke zajednice B. Vode Ante Jurišić na Novoj TV kaže da ih je čak 40 posto manje. Vidi se da je očajan. Možda ne zna da je vrijeme ramazana. Vrijeme strogog posta. Pa raja ni na plažama ne bi otvarala konzerve i gulila sudžuke, čemu su se svi toliko čudili. A sad bez gosta neka i sami osjete sve čari posta.

PLUS Prva noćna slijetanja kanadera otkrila su na RTL-u brojku od 525 njihove intervencije lani. Svaka čast! Ali ipak je želja da tih naleta ove sezone bude što manje.

MINUS Za gledatelje crno-bijelim tv: HRT otkriva da zakon ne definira što je to odvojeni život, pa lovicu za to dobivaju svi zastupnici koji nisu iz Zagreba, bili od nekog odvojeni ili ne.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?