Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LJUDI

Tko ima veći

03.03.2009.
u 16:58

Čelnik HNS-a Radimir Čačić rijetko viđenom lakoćom skrenuo je pozornost na sebe uoči sastanka državnog vrha s predstavnicima parlamentarnih stranaka. Čovjek se jednostavno dovezao pred državnu rezidenciju u Visokoj ulici u golemom bijelom chrysleru 300 C, čime je zasjenio i premijera Sanadera koji se vozi u službenom srebrnom BMW-u 730. Čačić ne vidi ništa čudno u tome da se vozi u luksuznom chrysleru, dodajući da nije riječ o njegovom, nego je riječ o stranačkom automobilu HNS-a, kako javlja 24 sata. U natjecanje političara ‘tko ima veći’ mogao bi se uskoro uključiti i čelnik HSP-a Ante Đapić, i to tako da se u sklopu svoje ‘pro-osječke’ kampanje počne voziti – osječkim tramvajem. Bit će najveći.

Printam danju, printam noću
Dok se prva postava političara nadmeće luksuznim vozilima, drugi ešalon u Saboru grčevito brani skromne zastupničke plaćice i jadničkave dodatke. Tako, u pokušaju da objasni zašto povrh plaće prima i paušal od 1700 kuna mjesečno, Andrija Hebrang nije žalio truda da za Dnevnik HTV-a izjavi kako on toliko troši na ‘papir, kartridže (za printer) i održavanje računala’. Kako ne vjerujemo da Hebrangu u Saboru naplaćuju printanje, ostaje vjerovati da čovjek kod kuće po cijele noći printa li printa. Jer za taj novac može svaki mjesec kupiti više od 20 tisuća listova papira A4 i novi printer sa zamjenskim ‘kartridžima’. A onda valjda, na kraju mjeseca, Hebrang teškom mukom dotegli nekoliko metara isprintanih govora u Sabor i pohvali se Damiru Kajinu – tko ima veći – snop saborskih fonograma.

Zlatni uredski materijal
Prve analize kresanja proračuna otkrivaju zanimljive stavke. Slobodna je istražila na čemu bi moglo uštedjeti Ministarstvo financija. Vjerojatno će malo uštipnuti na reprezentaciji vrijednoj tri milijuna kuna i na stavki ‘sitni inventar i auto gume’ gdje se skrio još jedan milijunčić kuna. Najveće uštede mogu se ostvariti u stavci ‘uredski materijal’ gdje djelatnici ministarstva troše nemalih 80 milijuna kuna godišnje. Teško mi je uopće zamisliti da itko može u godinu dana potrošiti 80 milijuna na uredski materijal, ali bit će da i tamo mahnito printaju sve što stignu. A i za Šukerove fonograme u Otvorenom treba podosta papira.

Pismo za Jadranku Kosor
Samohrana majka Karmela Bajt pozornost javnosti zaslužila je tako što je rodila sinčića u automobilu na parkingu odmorišta ‘Dobra’ na autocesti Zagreb – Split. Toj 38-godišnjoj Vrbovčanki koja živi u Poreču ovo je već jedanaesto dijete, što bi joj i samo po sebi u današnje vrijeme trebalo priskrbiti medijsku pozornost. Karmela i njezina djeca žive, kako prenosi Novi list, samo od dječjeg doplatka. Pisala je, kaže, Jadranki Kosor za pomoć, ali joj ona nije niti odgovorila. Pokvario joj se valjda printer.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?