Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAO DA STE TAMO

Pogledajte prekrasnu interaktivnu panoramu od 138 Curiosityjevih fotki s Marsa

Curiosity
02.05.2014.
u 11:58

Autor panorame je estonski fotograf Andrew Bodrov

NASA-in rover Curiosity priprema se za treću operaciju bušenja na Marsu, na mjestu pod nazivom Kimberley, piše Wired. Rover je već obavio pripremne radove te će uskoro uzeti uzorak iz kamena Windjana, nazvanog po klancu u Zapadnoj Australiji. Curiosity će uzorak testirati kako bi znanstvenicima dao uvid u vodi na tom području.

Estonski fotograf Andrew Bodrov u međuvremenu je napravio panoramsku sliku od 138 fotografija koje je Curiosity snimio na Marsu 27. travnja kamerom MAHLI. Ovo nije prvo ovakvo Bodrovljevo djelo - već je radio panorame od Curiosityjevih fotki, kao i od onih koje je na Mjesecu snimila kineska letjelica Chang'e 3.

 

>> NASA razotkrila što je uzrokovalo misteriozno svjetlo na Marsu!

>> Curiosity snimio prvu fotografiju Zemlje s Marsa

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije