Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Veselica' na ISS-u

Pogledajte kako valcer 'pleše' robot koji bi trebao zamijeniti astronaute!

robot
Screenshot/Space.com
27.01.2014.
u 10:41

Robonaut 2, kojega zovu i R2, vrijedan 2,5 milijuna dolara je napravljen kako bi radio zajedno sa astronautima te čak i preuzeo neke od njihovih dužnosti unutar i izvan ISS-a.

Robot američke svemirske agencije NASA koji će pomagati astronautima, Robonaut 2, još uvijek čeka da mu na Međunarodnu svemirsku postaju (ISS) dopreme noge, no već sada se može vidjeti kako humanoid u bestežinskom prostoru pleše valcer, piše Space.

Robonaut 2, kojega zovu i R2, vrijedan 2,5 milijuna dolara je napravljen kako bi radio zajedno sa astronautima te čak i preuzeo neke od njihovih dužnosti unutar i izvan ISS-a. Dio robota je 2011. godine u svemir prevezla letjelica Discovery te trenutno ima samo torzo i ruke te glavu opremljenu kamerama.

Od tada R2 obavlja testove i eksperimente na Međunarodnoj svemirskoj postaji, a očekuje se da će se ISS-om zajedno sa astronautima moći kretati kada dobije noge u nekom trenutku ove godine.

>>ISS ostaje u svemiru barem do 2024. godine

>>Pogledajte kako slijeće svemirska kapsula Soyuz

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije