Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PLOVEĆI LABORATORIJ

Počinje veliko istraživanje svjetskih oceana

seaorbiter
Foto: SeaOrbiter
1/3
12.11.2013.
u 22:53

Plovilo je projektirao francuski arhitekt Jacques Rougerie

U svibnju iduće godine trebalo bi početi najveće istraživanje svjetskih oceana dosad. Ploveći laboratorij nazvan SeaOrbiter visok je nevjerojatnih 60 metara, od kojih se dvije trećine nalaze ispod površine mora. Plovilo je projektirao francuski arhitekt Jacques Rougerie, a grdosija teška više od tisuću tona bit će pokretana snagom vjetra, valova i solarne energije. Na SeaOrbiteru boravit će 20 pomorskih biologa čija će prva zadaća biti proučavanje ekosustava na velikim dubinama.

>> Vode je sve manje, a njezina potrošnja na Zapadu raste

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije