Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zemlja 2.0

Otkriven planet dosad najsličniji Zemlji

Foto: Nasa Ames Research Center
25.03.2014.
u 21:02

Na novinskoj konferenciji Barclay je istaknuo kako je planet uočen u zoni pogodnoj za život te postoji velika vjerojatnost kako se na površini nalazi voda

Znanstvenik iz NASE otkrio je naseljivi planet veličine gotovo jednake onoj Zemlje, javlja Daily Mail. Astronom Thomas Barclay iz istraživačkog centra NASE u Kaliforniji do otkrića je došao koristeći teleskop Kepler.

Barclay vjeruje kako je riječ o egzosolarnom sustavu kojeg čine patuljasta zvijezda klase M (crveni patuljak) i pet planeta. Iako su Zemlji slični planeti već otkriveni vjeruje se kako je ovaj veličini najsličniji našem planetu.

Na novinskoj konferenciji Barclay je istaknuo kako je planet uočen u zoni pogodnoj za život te postoji velika vjerojatnost kako se na površini nalazi voda.

Više informacija o zasad neimenovanom sustavu bit će objavljeno tijekom 2014. godine.

>> Otkriveno 715 novih planeta, na nekima možda razvijen i život

Ključne riječi

Komentara 6

IC
ICCO
21:21 25.03.2014.

Da li možemo poslati Jovanovića u istraživačku misiju na taj planet?

SK
Skymaster
22:07 25.03.2014.

Ima li Večernji ikakav drugi izvor osim DailyMaila?

LS
luka.svaco
21:16 25.03.2014.

hmm zona pogodna za život + velika vjerojatnost da na površini postoji voda = velika vjerojatnost da nismo sami, pitanje je samo tko će prije doći do koga

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije